Mustikka -vaniljakreemipiirakka


Hei! Mites teidän viikonloppu on lähtenyt käyntiin? Mitä suunnitelmia?

Sairastuin vatsatautiin kesken viikkoa, ja se imi mehut muutamaksi päiväksi. Ruoka ei maistunut, mutta yritin silti pitää kiinni ravitsevasta ruoasta mahassa kasvavan ihmisen tähden. Kun olo alkoi helpottaa, alkoi mieli tehdä herkkuja. Ja etenkin sen jälkeen kun haikailimme pitkään perinteenä olleen pitsaperjantain perään, kun käytännöllisenä ihmisenä olin lämmittänyt torstailta jäänyttä lihakeittoa perjantain dinneriksi..

Onneksi makeanhimo oli helppo korjata mustikkapiirakalla.



Yleensä leivon mustikkapiirakan "Mamman marjapiirakka" -ohjeella, mutta nyt teki mieli kokeilla jotain uutta. Tavoitteena oli löytää mehevä, pehmeä, vaniljainen ja koko pellin täyttävä ohje. Sopivalta kuulostava löytyikin Valion sivuilta, jota muokkasin hieman:

POHJA:
4dl vaniljajogurttia
3 dl sokeria
50g voita
6,5 dl vehnäjauhoja (osan voi korvata grahamjauhoilla)
1tl leivinjauhetta
1 tl soodaa

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää jogurtti ja sulatettu voi. 
Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille.

TÄYTE:
1 prk ranskankermaa
1 prk kermaviiliä
1 dl kermaa
3 munaa
0,5dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
2dl vaniljakreemijauhetta
6-7 dl mustikoita

Sekoita ranskankerma, kermaviili sekä kerma keskenään. Lisää kananmunat ja sokerit. Lisää lopuksi vaniljakreemijauhe ja sekoita tasaiseksi. Kaada täyte pohjan päälle ja levitä tasaiseksi. Ripottele mustikat päälle. Paista uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. 

Resepti oli ehdottomasti kokeilemisen arvoinen. Suussa sulavan herkullista, jota sai kerralla pakkaseenkin saakka monta palaa. Parasta tämä oli tarjoiltuna jäätelön kera :)

//Blueberry pie. Yammy!