DIY yrttivoi

Vierailin taannoin hyvän ystäväni luona Kokkolassa, jossa hän pitää ihanaa Chaga -luomukauppaa.

Suvi on perehtynyt erittäin paljon ravitsemukseen, sekä laadukkaan ruoan ja terveyden yhteyteen. Häneltä saa aina parhaimmat vinkit oman ruokavalion preppaukseen, sekä muutenkin parhaimmat keskustelut siitä, miten pitkälle ihmisen hyvinvointi koostuu oikeanlaisesta ruoasta. Aina yhtä suuri ilo on myös saada istua ruokapöydän ääreen Suvin luona :)


Viime kerralla alkupaloiksi söimme saaristolaisleipää sekä itsetehtyä yrttivoita. Ja tämä yrttivoi oli niin mielettömän hyvää, että kauhoin sitä leivän päälle niin paljon, ettei leivästä sen alla ollut enää tietoakaan :D Tätä oli siis pakko testata kotonakin, ja olen sitä nyt valmistanut jo useamman satsin.


Halusin tulla vinkkaamaan teillekin tästä nyt reseptin muodossa:

200g luomuvoita
1dl oliivi- tai rypsiöljyä (maun mukaan)
puolet tuoreesta basilika -kimpusta
+ 2-4 kynttä valkosipulia
+ kuivattuja yrttejä 

Sekoita ja soseuta sauvasekoittimella kaikki ainekset yhteen.
Sopii parhaiten tumman leivän päälle, mutta myös lihan, kanan ja kalan kanssa.

Enjoy! :)

//DIY herbs and garlic butter. Delicious!

1 kommentti:

  1. Ai että, varmasti hyvää! Olen tehnyt itse vähän erilaisella ohjeella, mutta rakastan yrttivoita. Teen sitä usein kesällä tuoreista oman maan yrteistä. :)

    VastaaPoista