Keittiömme parhaimmat ominaisuudet

Moni on kysellyt ja ehdottanut, että postaisin meidän parhaista valinnoista ja siitä, miten talomme on toiminut arjessa. Tuliko tehtyä oikeat päätökset, ja mitkä ovat olleet niitä parhaimpia ominaisuuksia? Nyt kun asumista on takana 1,5 vuotta, on jo saatu hyvin kokemusta siitä miten suunnitelmat paperilla ovat toimineet arjessamme.

Aloitetaan postaussarja keittiöstä:

modern kitchen - scandinavian kitchen - black and white kitchen - big island in the kitchen

Keittiömme parhaimmat ominaisuudet:

Tarpeeksi säilytystilaa ja laskutasoa
Olemme asuneet useissa eri asunnoissa elämämme aikana, yhdessä ja erikseen. Kaikkien asuntojen keittiöitä on leimannut sama piirre, niissä ei ole ollut tarpeeksi säilytystilaa ja/tai laskutasoa. Itse vielä pärjään naftilla säilytystilassa, mutta ellei laskutasoa ja työskentelytilaa ole tarpeeksi, se jos mikä on suuri murheenkryyni. Nykyistä keittiötä suunnitellessa, näihin kiinnitettiin heti ensimmäisenä huomiota. Nyt on todella paljon tilaa, ja laskutasoa!

Kaapit kattoon asti yhdellä seinällä
Keittiömme on L-mallinen. Yhdellä seinällä on ikkuna, mutta yksi seinä on "kokonainen". Se mahdollisti korkeiden kaappien suunnittelun yhdelle seinälle, lattiasta kattoon saakka. Vaikka ylimmät kaapit vaativat jakkaran ulottumiseen, on niissä uskomattomat tilat säilyttää suurempia, ja harvemmin käytettyjä esineitä, kuten maljakoita. I

Suuri saareke
Jenkkivuosien jälkeen päätin, että tarvitsen/haluan ehdottomasti suuren saarekkeen keittiöömme. Suunnittelu rakentui pitkälle suuren saarekkeen mittojen ympärille!

modern kitchen - scandinavian kitchen - black and white kitchen - big island in the kitchen

modern kitchen - scandinavian kitchen - black and white kitchen - big island in the kitchen

Valkoinen yleisväri
Mielessä kävi ajatus kokomustasta keittiöstä, mutta nyt olen erittäin tyytyväinen että se ajatus hylättiin aika aikaisessa vaiheessa. Valkoinen on raikas, kevyt ja kaunis väri. Keittiömme on myös niin suuri, että mustana se olisi tuonut todella synkän fiilikseen oleskelutilaamme.

Laadukas tasomateriaali
Olemme erittäin tyytyväisiä dektoniin tasomateriaalina! Ei paljon kolhut näy! Muistan katselleeni huvittuneena dektonin mainosvideota, jossa tyyliin hitsattiin tason päälle, jättämättä jälkiä. Nyt uskon, että se pitää hyvinkin paikkansa :)

modern kitchen - scandinavian kitchen - black and white kitchen - big island in the kitchen

Musta nurkkaus
Sisustussuunnittelijaltamme, Anna Tuohimaalta OMAdesignista, erinomainen oivallus! Ilman tätä mustaa nurkkausta, keittiömme olisi ollut aika pliisu kokovalkoisuudessaan. Musta nurkkaus tuo persoonallisuutta kokonaisuuteen. Musta tiskiallas ja hana sulautuvat mustaan ympäristöön ja täten eivät ole niin näkyvillä.

Roskis altaan vieressä
Pidin tästä Jenkeissä opitusta oivalluksesta kynsin ja hampain kiinni, vaikka mieheni ei ymmärtänyt että tämä voisi olla hyvä ratkaisu! Miten ärsyttävää on pyllistää altaasta poispäin kun toinen pyytää saada laittaa jotain roskikseen! Nyt kun roskis on vieressä, voi itsekin pienellä vartalonsiirrolla heivata roskat altaasta tai tasolta oikeaan paikkaansa.

Integroidut kodinkoneet
Olen esteettinen, ja haluan että kodinkoneet ovat piilossa. Varsinkin kun keittiömme on arkiolohuoneen kanssa samassa yhteydessä. Erittäin hyvä ratkaisu.

Integroidut pistorasiat
Tasoihimme on integroitu 4 Savon twist-around -pistorasiaa. Yksi musta, ja kolme valkoista. Lisäksi takkatasossa on yksi rosterin värinen tällainen. Ovat toimineet hyvin, ja tuovat selkeyttä kokonaisuuteen. Sopivat erinomaisesti minimalistiseen ja skandinaaviseen keittiöön.

Suuret vetolaatikot
Meillä on etenkin ikkunaseinällä erittäin suuria vetolaatikoita. Ne imevät sisäänsä todella paljon tavaraa. Siitä huolimatta, eivät tunnu raskailta avata, eikä huterilta. Yhdellä laatikon avauksella löydän esim. leipomiseen tarvittavat kaikki kuiva-aineet!

Mitkä valinnat teidän keittiöissä on niitä parhaimpia?

//Our kitchen, that I still adore very much!