Markki Architecture

Talomme suunnittelusta vastaa SAFA Arkkitehti Anssi Lassila OOPEAA - Office for Peripheral Architecture:sta, Seinäjoelta. Suunnitteluprosessi alkoi jo reilu vuosi sitten kun meille varmistui ajatus rakentaa Seinäjoen asuntomessuille, ja tontit tulivat haettavaksi. Raameiksi arkkitehdille asetimme vaatimukset selkeästä, toimivasta ja tehokkaasta talosta. Bonuksena esitimme haaveen ulkosaunasta. Visiona oli modernin säväyksen saanut pohjalaistalo.


Keskustelut arkkitehdin kanssa alkoivat lupaavasti ja saimme ihastella toinen toistaan upeampia ideoita sekä havainnekuvia tulevasta kodistamme. Rakennukset edustaisivat nykyaikaista hirsitalovalmistusta ja kansainvälistä arkkitehtuuria. Rakennusten muotokieli tulisi olla selkeästi tässä ajassa, mutta siinä voitaisiin nähdä liittymiä perinteiseen pohjalaiseen perinnerakentamiseen, ja jopa Alvar Aaltomaiseen moderniin arkkitehtuuriin. Rakennukset olisivat konstailemattomia ja klassisia.


Suuret linjat löytyivät nopeasti. Pieniä viilauksia ja detaljia sitten hioimmekin reilun vuoden verran...Huonekoot, parvekkeen koko ja sijainti, ruokailutila, tilojen toimivuus sekä ikkunoiden koot ja sijainnit vaativat monen monta tuumaustaukoa ja ajatuspinnistystä. Ajatuksemme muuttuivat matkan varrella ja sisustusmaku tarkentui"country chic"-tyylistä enemmän kohti modernia linjaa.


Päärakennukseen tultaessa sisään astutaan suoraan avaraan aulatilaan, jonka läheisessä yhteydessä kodinhoitohuone sekä vaatehuone tarjoavat tilaa myös harrastusvälineillekin. I-malliset modernit portaat toimivat huomion keskipisteenä yhdessä jo eteisestä näkyvän maiseman kanssa, joka avautuu olohuoneen suurista ikkunoista. Talon takaosassa ovat keittiö, ruokailutila ja olohuone yhtenä avarana, valoisana tilana. Yläkerrassa sijaitsevat makuuhuoneet sekä kylpyhuone. Ulkosaunan yhteydessä on pieni huone, joka toimii myös vierashuoneena.

Kuvat: OOPEAA
Talon ja saunarakennuksen pohjapiirustuksia luvassa myöhemmin!

1 kommentti:

  1. Ihana päästä seuraamaan teidän talon valmistumista. Suunnitelmat ainakin ovat huiman hienot! Meillä alkuvaiheen suunnitelmissa oli myös erillinen pihasauna (onkohan joku muotivillitys ;) ) Mutta kustannussyistä sauna vedettiin "siiveksi" taloon. Erikoisuutena kuitenkin se, että kulku sinne on vain terassin kautta.

    Pystyykö blogia seuraamaan Bloglovin'in kautta? Pitää käydä tsekkaamassa :) Tervetuloa myös vierailulle mun blogiin http://kotitunteella.blogspot.fi

    VastaaPoista