DIY ilmoitustaulu x4


Kyselin hetki sitten Facebookin "Moderni ja skandinaavinen sisustus" -ryhmässä, millaisia ilmoitus- tai muistitauluja, etenkin DIY-versioita, on olemassa. Haluaisin nimittäin meille tällaisen, kuten tässä aikaisemmassa postauksessa jo viittasin. Se saisi olla suuri, muokattavissa oleva, sekä meidän sisustukseen sopiva. Sellainen, johon voisi ripustaa kalenterin, taaperon askarteluja, kortteja, kuvia, laskut jne. "Home command center" kuten Jenkeissä sanotaan, mutta hivenen kevyempi ja modernimpi versio.

Sain facessa paljon vastauksia ja huikean hyviä inspiraatiokuvia. Kiitos suuresti niistä kaikille! Ne ovat kaikki mielessäni, ja prosessoin edelleen sitä meille tulevaa. Ryhmässä saatujen kuvien tueksi, etsin muutaman esimerkin vielä Pinterestistäkin. Tässä neljä erilaista ilmoitustaulua, jotka materiaaliltaan, ulkomuodoltaan sekä hinnaltaan ovat mieleeni:


1. Raudoitusverkosta tehty ilmoitustaulu
Moni suositteli Bilteman raudoitusverkkoa. Verkkoa saa sekä isompi että pienempi ruutuisena ja suuressa koossa, josta voi taiteilla itselleen sopivan kokoisen. Ja hintaakin on vain noin kympin verran! Tämän voi myös maalata itselleen sopivalla värillä, ja jatkojalostaa koukkujen ja hyllyjen avulla todella hyödylliseksi. Plussaa modernin simppelistä ulkomuodosta.2. Reikälevystä tehty ilmoitustaulu
Reikälevyä löytyy monen autotallista tai varastosta, ja sitä käytetään yleisesti työkalujen säilyttämispaikkana. Miksei reikälevy löytäisi paikkansa myös sisältä talosta? Plussaa on, että siihen saa todella paljon lisäosia valmiina esimerkiksi täältä, kikkailematta niin paljon kuin raudoitusverkon kanssa. Reikälevy on kuitenkin kalliimpi, mutta sopisi myös erittäin hyvin skandinaaviseen sisustukseen.


3. Korkista tehty ilmoitustaulu
Korkkitaulu oli minunkin huoneessani lapsuudessa! Se teki paluun sisustustrendien listalle jokunen vuosi sitten, kun sitä löytyi mm. asuntomessukohteista. Käytännöllinen, lämpöä sisustukseen tuova, mutta itselleni ehkä liian retro. Miinuksena myös ettei suurempaa korkkitaulua (kuten kuvassa) tahdo löytyä helposti ja halvalla.


4. Levystä tehty ilmoitustaulu
Vaneri-, lastulevy- puu- tai OSB-levystä tehty ilmoitustaulu on myös erittäin potentiaalinen vaihtoehto. Levyyn saa tukevasti kiinni erilaisia koukkuja, hyllyjä sekä nuppeja. Muokkausvaihtoehdot ovat lähes rajattomat muotoilun, värin tai lisäosien suhteen, joten siitä suuri plussa.

Sitten vain valitsemaan ja toteuttamaan! Näistä vaihtoehdoista pyörittelen tällä hetkellä ensimmäistä sekä viimeistä. Raudoitusverkko olisi nopea ja helppo ratkaisu, mutta levystä saisi todella toimivan ilmoitustaulun. Päätöksestä toteutukseen voi vielä kulua aikaa tässä pienlapsirumbassa, mutta menee TO DO -listan kärkisijoille. Toivottavasti saan pian tulosta aikaan ja myös blogiin kerrottavaksi.

Mukavaa sunnuntai-illan jatkoa!

//DIY bulletin board on my mind.