nuotiopaikka


Koska Markille tehtiin ulkosauna, tuntui että tämä "omamökkipihassamme" vaatii rinnalleen ehdottomasti myös nuotiopaikankin! Ajatus makkaran paistosta lauantai-iltana saunan jälkeen, omassa pihassa, perheen ja ystävien kanssa, oli kieltämättä ohittamaton.

Pinterest -kansiossani "Outdoor firepit" on monta ihastuttavaa ulkotulialuetta, joista saimme inspiraatiota myös omaan nuotiopaikkaamme. Pihasuunnittelijamme Tommi Heinonen ideoi nuotiopaikan taustaksi, ja aluetta rajaamaan, halkopinon. Se onkin oiva vastapaino rouheudellaan talon modernille ulkoilmeelle.

Asuntomessuille taloa tehdessä aika on rajallinen, ja meidänkin tuli ottaa ajan loppuessa käyttöön suunnitelma B. Tästä syystä nuotiopaikan virkaa toimittaa vanha maalattu kaivonrengas. Mutta täytyy myöntää, että tämä sopii tyyliimmevallan mainiosti ja mustaksi maalattuna rengas näyttää jopa coolin modernilta, ainakin omaan silmääni :D Myös penkit voivat tulevaisuudessa vaihtua tuoleiksi, mutta ainakin tämän syksyn hirsipöllit toimivat hyvin.

//Our outdoor firepit.

13 kommenttia:

 1. Hei, Meillä on myös kaivonrengas nuotiopaikassamme. Upotimme sen terassiin, jolloin terassi itsessään toimii istuimena. Meillä se on vielä kuitenkin maalaamatta ja olen miettinyt viime kesästä asti sen käsittelemistä. Millä olette sen käsitelleet?
  Pieni hyväksi havaittu vinkki, renkaan sisälle voi laittaa pienen pallogrillin, ja renkaan päälle rautatangot, johon saa kätevästi laitettua muurikan. Hiilillä on helppo paistaa lätyt. :) Tämä toimii hyvin, mikäli teillä on pieni rengas.
  t. Anna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Upotettuna terassiin kaivonrengas on varmasti hieno! Olen nähnyt sellaisen jossain puutarhaohjelmassakin, josta inspiraatiota myös ammensin. Mieheni sisko miehensä kanssa maalasi renkaan kun olin jo synnyttämässä, joten käsittelyn yksityiskohtainen tieto men ohi tällä kertaa :D Mutta uskon että se on vain putsattu ja maalattu. Kiitos vinkistä!

   Poista
 2. Aevan ihana! Hyvä idea maalata perinteinen kaivonrengas. Mietin, että onkohan puupino vähän lähellä jos kipinä karkaa?

  -Kati

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Joo, täytyypä tarkastaa tuo etäisyys kun päästään muuttamaan ja makkaraa paistamaan!

   Poista
 3. Tosi hyvän näköinen ! Meillä suunnitellaan leikkimökin myyntiä ja tilalle kesäkeittiö + grillipaikka.

  Olipas mukava kun löysin blogiisi, Lyde vinkkasi tästä messuilla ! Teillä on kiva koti. Terkkuja Lapista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Kiva kun löysit blogini, kiitokset Lydelle vinkkaamisesta!

   Poista
 4. Ehdottomasti kaunein koti ja piha koko messuilla, ehdoton suosikkini! Onnea teille uuteen kotiin! -Hanna-

  VastaaPoista
 5. Nuotiopaikka on aivan täydellinen noinkin! Teidän talo on kyllä kokonaisuutena todella onnistunut.

  VastaaPoista
 6. Millä maalilla voi kaivonrenkaan maalata?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Pahoittelut myöhäisestä vastauksestani! Kaivonrenkaan voi maalata kuumuutta kestävällä takkamaalilla, tai sitten tosi "tyjyllä" betonimaalilla. Maalikaupoista osaavat neuvoa :)

   Poista
  2. Kiitos tiedosta. Ryhdytään tuumasta toimeen.

   Poista