Lehmäntaljamatto


Hei! Toivottavasti viikonloppunne on sujunut mukavasti? Meillä on ollut varsin mukavaa aikaa, itse asiassa koko viikko, kun mieheni on ollut lomalla. Ollaan tehty päiväreissu Vaasaan, rakenneltu uudelleen saunahuoneen säilytyskalustetta, käyty ylioppilasjuhlilla, siivottu vähän paremmin (meneekö joulusiivosta?), ja ulkoiltu vauvelin kanssa :)

Siivoillessa tuli taas mieleen, miten paljon meiltä puuttuu mattoja. Vanhoja mattoja heitimme kylmästi roskiin tai lahjoitukseen muuton yhteydessä. Ne muutamat vanhat matot jotka säilytimme, eivät kokonsa tai värinsä puolesta sovi nykyiseen sisustukseen. Prioriteeteissa ostoslistalla kapuaa ylimmäs olohuoneiden matot. Aikaisemmin jo pohdin tässä postauksessa millainen matto alakerran olohuoneeseen olisi kiva. 

Ns. arkiolohuone yläkerrassa kaipailee mattoa myös. Olen haaveillut valehtelematta noin 20 vuotta, niin kauan kuin silmäni on alkanut viehättyä kauniista sisustuksesta, lehmäntaljasta. Muistan kun vierailin yläasteen aikoihin kaverini luona, ja heidän takkahuoneessa oli upea sisustus jonka kruunasi lehmäntaljamatto. Siitä saakka matto on jäänyt must have- listalleni. Nyt mieluusti näkisin tällaisen vaalean lehmäntaljamaton meidän arkiolohuoneessa! En vain tiedä mistä sellaisen saisi? Hyvälaatuisen ja isokokoisen, ja värinä tosiaan vaaleaharmaa tai -beige. Saa vinkata!

Sunnuntai-inspiraatioksi ja -haaveiluksi tässä teille kuvia lehmäntaljamatoista :) 

kuvat Pinterest-kansiostani "Cowhide Rug Interior"

//Cowhide rug interior inspiration.

5 kommenttia:

 1. Mitäs jos laittaisit kysymyksen Avoin kuvaryhmä maaseudun tuottajille- faceryhmään? Muistaakseni siellä on joskus vastaavia ollut.

  VastaaPoista
 2. Mitäs jos laittaisit kysymyksen Avoin kuvaryhmä maaseudun tuottajille- faceryhmään? Muistaakseni siellä on joskus vastaavia ollut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä! Täytyypä lähestyä heitä facessa.

   Poista
 3. Huonekaluketjuliikkeet kuten Isku tai Masku myyvät niitä. Alkuperä silloin todennäköisesti Etelä-Amerikka. Itse onnistuin saamaan nelisen vuotta sitten mieleisen taljan alle satasella Maskusta, kyseessä liikkeessä esillä ollut kappale.

  VastaaPoista
 4. Kiitos kommentistasi! Onnistuit tekemän hyvän löydön 😊 Iskun lehmäntaljoja olenkin jo katsellut. Täytyypä vielä tsekata Maskusta!

  VastaaPoista