maailman helpoin viherkasvi


Minulla on vielä pitkä matka viherpeukaloksi, mutta omakotitalon ja sen puutarhan vuoksi haluan yrittää. Kovasti epäonnea on ollut matkassa jo sisäviherkasveissa, jotka eivät meillä tahdo elää vuottakaan. Taidon puute on huomattava, mutta en ymmärrä, miten pelkkää vettä ja valoa tarvitseva otus voi olla niin hankala elätettävä? Onko muilla tällaisia kokemuksia?

Minulla on peukut pystyssä nyt uuden kodin myötä, että meidän ihanat valoisat tilat toisivat ainakin sen tarvittavan valon kasveille. Jos siihen päälle vielä muistaa kastella ja lannoittaa silloin tällöin, logiikallani niiden tulisi säilyä nyt vuoden yli.

Ainut viherkasvi joka on kulkenut hengittäen matkassani jo kymmenen vuotta(!) on tämä palmuvehka. Tätä ei saa hengiltä, ei sitten millään! Kokeiltu nimittäin on. Palmuvehkani on noin viisi vuotta vanhoissa mullissa. Kasteluväli on varmasti joskus venynyt miltei kahteen kuukauteen. On ollut pimeimmissä nurkissa, ja paahtavimmissa valoissa. Suosittelen tätä kaikille! Lehdissä on tummanvihreä kaunis väri, ja mielestäni kivan näköinen. Palmuvehkan pystyy napata ruokamarketista joukkoon pilkkahintaan.

//The most easiest green plant on Earth.