maailman helpoin viherkasvi


Minulla on vielä pitkä matka viherpeukaloksi, mutta omakotitalon ja sen puutarhan vuoksi haluan yrittää. Kovasti epäonnea on ollut matkassa jo sisäviherkasveissa, jotka eivät meillä tahdo elää vuottakaan. Taidon puute on huomattava, mutta en ymmärrä, miten pelkkää vettä ja valoa tarvitseva otus voi olla niin hankala elätettävä? Onko muilla tällaisia kokemuksia?

Minulla on peukut pystyssä nyt uuden kodin myötä, että meidän ihanat valoisat tilat toisivat ainakin sen tarvittavan valon kasveille. Jos siihen päälle vielä muistaa kastella ja lannoittaa silloin tällöin, logiikallani niiden tulisi säilyä nyt vuoden yli.

Ainut viherkasvi joka on kulkenut hengittäen matkassani jo kymmenen vuotta(!) on tämä palmuvehka. Tätä ei saa hengiltä, ei sitten millään! Kokeiltu nimittäin on. Palmuvehkani on noin viisi vuotta vanhoissa mullissa. Kasteluväli on varmasti joskus venynyt miltei kahteen kuukauteen. On ollut pimeimmissä nurkissa, ja paahtavimmissa valoissa. Suosittelen tätä kaikille! Lehdissä on tummanvihreä kaunis väri, ja mielestäni kivan näköinen. Palmuvehkan pystyy napata ruokamarketista joukkoon pilkkahintaan.

//The most easiest green plant on Earth.

10 kommenttia:

 1. Allekirjoitan! Mutta meinasin tappaa palmuvehkani nostamalla ne kesällä ulos. On ne tähänkinasti ulkoilleet, mutta talon varjoisemmalla puolella. Lehdet paloivat pilalle ja olin jo heittämässä niitä pois. Kaveri käski katsomaan tekevätkö ne uusia lehtiä, ja tosiaan nyt niissä on paljon uusia kauniita lehtiä.

  Viherkasvit on niin rasittavia. Kasvikirjaa kun selaa niin lähes kaikkea olen tappanut! Mulla parhaiten menestyy kultaköynnökset, anopinkielet, posliinikukat ja muutamat muut. Yleensä loput on "vaan käymässä".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ;D Voi ei! Mutta aika sitkeä kaveri kyllä on kyseessä, jos vielä tuostakin virkosi! Todellakin maailman helpoin kasvi :) Anopinkieliä itseltäkin on löytynyt muinoin. Voisinkin ostaa niitä taas uudelleen!

   Poista
 2. Vink vink Kultaköynös ja Anopinkieli elävät meillä Palmuvehkan kanssa samalla hoidolla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Köynnöskasvi olisi myös kiva! Täytyypä tsekata tuo kultaköynnös, kiitos vinkistä! :)

   Poista
 3. Hei mulla on sama kokemus - tämä pysyy hyvin hengissä! Olen tappanut tässä nykyisessä kodissa puolentoista vuoden aikana vasta kolme kasvia, eli suurin osa on vielä hengissä. Sain kerran lahjaksi ulkokasveja eikä meillä ole parveketta, joten kävi huonosti. Mutta siis myös peikonlehti on aika kestävä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla etten ole ainoa jolta kasvit kuolee :) Peikonlehti on kivan näköinen, sitäkin voisin harkita! Kiitos vinkistä!

   Poista
 4. Täällä toinen kasvien sarjamurhaaja, hei. Kävin puutarhakurssilla ja se auttoi: Mikä riemuntunne kun sai syksyllä nostaa omat porkkanat ja perunat ja ne olivat herkullisia ja syömäkelpoisia! Mikään hortonomi en ole vieläkään, mutta ainakaan kaikki eivät kuole heti käsiin :D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi että, kuulostaa hyvältä! Varmasti puutarhakurssista on hyötyä. Kouluttautuminen on aina hyvästä :)

   Poista
 5. Tuuhea elävä palmuvehka :) Meidän luola kodissa kuolevat nämäkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Ihan totta? Voi että, mahtoi olla kurjaa säkää?

   Poista