Kesäkukasta sisäkukaksi

Olen jo useamman vuoden viehättynyt sirosta lankaköynnös -kasvista. Tämä pienet pyöreät lehdet omaava suloinen kasvi on ollut ilo silmälle pihalla ruukkuistutuksissa koko kesän. Lehden tummanvihreät sävyt toivat kivasti kontrastia valkoisten kesäkukkien rinnalla. Lankaköynnös on ollut yksi suosikkini vuodesta toiseen, koska se pitää pintansa, värinsä, ja lehtensä, alkukesästä pitkälle syksyyn! Ja koska kasvi on yksi kestävimmistä (jopa minun käsittelyssä!) jonka tiedän, halusin kokeilla sen kestoa myös sisätiloissa.Vaihdoin lankaköynnöksen uuteen multaan ja sopivan kokoiseen ruukkuun. Asetin kasvin ruokapöydän päähän suuren ikkunan eteen. Kastelin alkuun ahkerasti, sillä tuntui että siirto kosteasta loppukesän ilmasta kuivaan sisäilmaan oli sille shokki, ja se pudottikin runsaasti lehtiä. Luin että lankaköynnös tulisi pitää valoisalla paikalla, muttei paahteisella. Tuossa ruokailutilassa lämpöasteet saattavat nousta nopeastikin, kun etelään suuntaava lattiasta kattoon ikkunamme imee aurinkoa tilaan. 

Kasvin uudelleen sijoittelu kauemmas ikkunasta keittiösaarekkeelle teki onneksi ihmeitä aikaan, ja sain pienen potilaan virkoamaan takaisin elinvoimaansa. Nyt se näyttää taas tosi sievältä, vihreältä ja virkeältä. Riippuvan olomuotonsa vuoksi harkitsen sen asettamista vielä roikkumaan amppeliin. Siinä se voisi saada arvoisensa paikan!

//Maidenhair vine is suitable both outdoor and indoors! 

2 kommenttia:

  1. Niin monta lankaköynnöstä on vielä ulkona. Pitäisikin koittaa pelastaa sisälle. Mitenkähän mahtaa käydä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kävin katsomassa blogiasi, ja sinulla on ihana koti ja kivat istutukset pihalla! Varmasti onnistut pelastamaan ne sisälle, kun minäkin onnistuin :)

      Poista