Balmuirin pellavalakanat


Olin haaveillut jo pellavalakanoista jo tovin, kun sovimme yhteistyöstä Balmuirin kanssa Asuntomessujen aikaiseen somistukseen liittyen. Tilasin tuolloin vuonna 2016 Balmuirilta tuplaleveän tummanharmaan pellavapussilakanan, sekä valkoisen että vaaleanharmaan yhden hengen pellavaiset pussilakanat, ja vinon pinon tyynyliinoja eri koossa.

Paljon on ollut puhetta ja jopa kiistaa siitä, onko pellava vai puuvilla se paras materiaali pussilakanaksi. Itse miellän pellavan erinomaiseksi talvikauden pussilakanaksi, sillä se lämmittää ja tuntuu ihanan "raskaalta" ja "suojelevalta" kylmyyttä vastaan. Puuvilla on taas ihanan kevyt, ja viileä, ja täten sopii kevääseen ja kesään paremmin.

Entä sitten kokemuksemme pellavalakanoista? Nämä Balmuirin lakanat olivat alkuun karheat, ja olivat sitä useamman pesun ajan. Ero puuvillalakanoihin oli todella iso, ja ajattelin että emme koskaan saa näistä yhtä pehmeitä ja miellyttäviä ihoa vasten! Nyt pellavalakanat tuntuvat kuitenkin ihanan pehmeiltä, ja lämpimiltä. Mutta rehellisesti sanottuna, siihen meni useampi pesu. On siis totista totta, että pellava pehmenee ajan myötä, mutta myös todella paranee!

Tämä meidän tuplaleveä pussilakana painaa enemmän kuin meidän tuplaleveä peitto, joka osaltaan myös kertoo sen korkeasta laadusta. Tuntuu, että lakana kestää meidän talossa iäisyyden, ehkä jopa seuraavalle sukupolvelle? Lakanasta saa myös pehmeän ja jopa kiiltävän silittämällä tai mankeloimalla, mutta koska ne eivät ole todellakaan lempijuttujani, annan peiton olla ryppyinen ja ruttuinen :) Värit näissä Balmuirin lakanoissa ovat huikean kauniita, ja pellava luonnostaan on kauniimpi materiaalina kuin puuvilla. Balmuirilla on myös erinomainen asiakaspalvelu, josta todella isot plussa ja kiitokset heille siitä. Kalliit ovat juu, mutta satsaus laatuun tässä tapauksessa kannattaa.

Eli tosiaan, suosittelen vahvasti pellavalakanoita! Älä säikähdä niiden karheutta, vaan anna niille aikaa :)

Tiesittekö, että pellava on ekologinen materiaali? Sen kasvatus vaatii vähemmän vettä, kuin esimerkiksi puuvillan viljely. Tähän tietoon törmäsin eilen, kun selailin Lapuan Kankureiden sivuja...haaveissa olisi meidän suuren pöydän mitoille sopiva valkoinen pöytäliina tulevia juhlia varten!

//Just loving our linen bed sheet from Balmuir <3

0 kommenttia:

Lähetä kommentti