Vahakangas - uhka vai mahdollisuus


Rakastan Hakolan Woody -ruokapöytäämme! Kun selasimme aikoinaan sisustussuunnittelijan kanssa Hakolan mallistoa, kaunis puinen ruokapöytä kiinnitti heti huomioni. Tiesin heti että tämä oli saatava! 

Jokainen pöytä on puusepän käsin tekemä. Tämä uniikki yksilömme on todella kaunis. Massiiviset kaksi tammista lankkua tasona, ja upeat jalat kruunaamassa kokonaisuuden. Saimme Hakolan tekemään meille pöydän kokonaan mustana, jota tuolloin ei vielä ollut mallistossa. Hekin innostuivat uutuudesta niin, että nykyään ruokapöytää saa ostettua myös mustana!

Pöytä on arvokas, niin rahassa kuin jo muistoissakin. Vauvelimme on pitkään syönyt jo itse, mutta käyttäen Stokke Tripp Trapin tarjotinta. Kun meidän taapero siirtyi pöytäämme syömään, halusin tietenkin suojella pöytää kolhuilta, joita pikkujätkä voisi aiheuttaa. 
Suojelin pöytäämme pitkään erilaisin tabletein ja suoja-alustoin. Ajattelin, että koska pöytämme on niin upea, en sitä missään nimessä halua verhota pimentoon. Taidettiin sanoa pari kertaa ääneen mieheni kanssa, että kyllä pöydässä saa ja tulee elämä näkyä. Emme voisi suojella sitä iäisyyksiin...

Mutta. Niin...Jokainen pienen lapsen vanhempi tietää, että kolhut pakkaavat keskittymään tietylle alueelle taaperon ympärillä. Yhtäläinen kulutus kauttaaltaan ei ehkä haittaisi niinkään, mutta se yksi puoli neliömetriä paasattuna pilalle on jo kova paikka.


Niinpä aloin pohtimaan vahakankaita, ne kun olisi niin kätevä pyyhkiä puhtaaksi! Aiempi uhkakuva oil hiljaa muuttunut pohdinnoissani mahdollisuudeksi :D

Mielessäni oli pitkään Marimekon Tiiliskivi -vahakangas. Mutta kun näin tämän Jyskin vahakankaan, ja hintalapun 4 €/m, ei tarvinnut kahta sekuntia kauempaa miettiä, kun viittoilin jo myyjän leikkaamaan itselleni sopivan palan! :)

//I found a perfect oilcloth from Jysk, with a such affordable price, only 4 €/m!