Paras viherkasvi ikinä


Sen lisäksi, että olen onnistunut pitämään saman palmuvehkan mukana matkassa jo yli 10 vuotta, on minulla toinenkin viherkasvisuositus. Nimittäin peikonlehti!

Tuo trendikäs, kaikkien sisustusbloggareiden kotoa löytyvä, päivän piristys. Peikonlehti on suurilehtinen, jopa trooppisen näköinen kasvi, joka on myös erittäin helppohoitoinen. Lehtien syvät lovet ja reiät tuovat särmää, sekä kasvin vihreys on monipuolista. Se kasvaa jopa minun kasvatuksessani (johon ei kuulu minkäänlaista taitoa saati säännöllisyyttä) jatkuvasti, mutta epäilen että meidän talon suuret ikkunat ja valoisuus tuo sille hyvät elinolosuhteet.Nostin peikonlehden aikoinaan nousemaan opettelevan vauvan tieltä lattialta keittiöntasolle, ja siihen se on jämähtänyt. En ole sitä raaskinut poiskaan ottaa, sillä keittiö kaipaa vihreyttä. Kasvi kuitenkin on saavuttanut jo sellaiset mittasuhteet, että hieman pienempikin kasvi tuohon kohtaan riittäisi. Saa nähdä, vaihdetaanko pian toiseen ja mihin tämä sitten asettuu. Varmasti löytää jostain arvoisensa paikkansa.

Mutta hei, lumet ovat sulaneet pihalta. Nyt siis katselemaan mitä kaikkea vihreää sieltä maasta paljastuu. Puutarhahommia siis tänä viikonloppuna. Kivaa, pitkästä aikaa! Puutarhasta ja sen suunnitelmista myös juttua tulossa myöhemmin.

Mukavaa, aurinkoista perjantaita kaikille!

//Just adore my monstera in the kitchen! Such a nice plant, and so easy to take care. It even grows, despite my lack of skills when it comes to taking care of the greens...