Vinkkejä lelukaaokseen?

Hei, ja ihanan aurinkoista lauantaita!

Ollaan touhailtu pihalla koko aamupäivä. Haravoitu, imuroitu autoja, möyritty kukkapenkissä ja hiekkalaatikolla. Aurinko lämmitti poskia niin paljon, että terassille laitettiin ruokailuryhmä kondikseen ja aurinkotuolit kannettiin aurinkoon. Ihanaa kun tulee kesä! Aion asua pihalla kesäkuusta elokuuhun, mikäli säät yhtään sen sallivat.

Sisustusideat kääntyvät väistämättä sisätiloista jo kesäterassin laittoon, mutta vielä on muutama kohta jotka aion ennen kesää laittaa kuntoon sisällä. Yksi niistä on lelukaaoksen taltuttaminen.Siis mitä ihmettä tälle lelumäärälle oikein pitäisi tehdä? Lelut vain suurenevat ja lisääntyvät kun pikkumiehelle tulee ikää lisää. Olohuoneessamme on koreja tällä hetkellä palloille, kirjoille, duploille sekä leluille.

Muistan vielä sen ajan, kun säntillisesti siivoilin leluja pois joka ilta. Ja miksi? Toki oli rentouttavaa katsella siistiä olohuonetta, sinä omana aikana, kun lapsi on nukahtanut. Mutta kun jaksan taikka ehdin venyä sohvalla tasan sen puoli tuntia, ennen kuin menen tekemään jotain muuta jo muualle (tai olen nukahtanut sohvalle). Totesin että hyötysuhde huhkia leluja pois vain pienen hetken vuoksi oli liian heikko, joten luovuin asiasta melko pian.

Toki siivoamme päivittäin duplot aina omaan koriin takaisin käytön jälkeen. Suurimmat lelut myös raijataa yhdessä pois. Kirjat säilytetään aina korissa. Lattialla useimmiten on kasa pieniä leluja ympäri ämpäri, sekä useita palloja. Pallot ovat niin rakkaita taaperolle <3

Lelut ovat osa arkeamme, ja ne saavat näkyä. Mutta tarpeen tullen ne tulisi saada siististi pois näkyvistä, tai ainakin kivan näköisiin koreihin tms. Mikä siis avuksi?


Ja ei, en edelleenkään kaipaa ylimääräistä huonetta alakertaan. En haluaisi rajoittaa lapsen leikkejä vain yhteen huoneeseen, sillä haluan että hän on läsnä samassa tilassa kuin aikuisetkin. Itsekin kammoaisin ajatusta, että minut ajettaisiin yksin nyhjöttämään kauas pois muista. Ja vaikka sinne voisikin roudata lelut aina pois silmistä, niin come on(!), kuka sitä roudausta jaksaisi?

Mutta siis, hankinko lisää koreja? Suurempia koreja? Jonkun säilytysmekanismin tuohon nurkkaan?

//Toys, toys and more toys. What to do with all toys? How to storage them nicely? Should I just buy more baskets, or maybe even a cabinet for them?