Kastanjasutipuu




Olohuone kaipasi suurempaa huonekasvia. Halusin kapean mutta korkean, puumaisen ja helpon kasvin. Kastanjansutipuun näin livenä tuttavani luona ja ihastuin siihen heti. Niinpä tein täsmäiskun Plantageniin, kun siellä oli suurista kasveista -50% ale. Satasen puulle jäi hintaa vain 50e. 

Sutipuu on helppohoitoinen ja näyttävä huonekasvi. Vaatii paljon aurinkoa, mutta paahdetta on vältettävä. Meillä sutipuu pääsi olohuoneen nurkkaan, josta se oli evakossa joulukuusen tieltä tuossa kuvissa näkyvässä sijainnissa. Joka muuten sekin oli erinomainen paikka sisustusvinkkelistä! 

Meillä sutipuu on pukannut jopa uutta lehteä, vaikka olenkin sitä unohtanut kastella säännöllisesti. Selkeästi siis pitää mullan kuivahtamisesta välillä. Ja arvatkaas, kasvi on edelleen samassa ruukussa kuin se oli ostettaessa, mutta onneksi siitäkään se ei kärsi. Miten onkin niin hankalaa löytää suuria ruukkuja sisäkäyttöön? 

Tunnelma kuvissa on vielä varsin jouluinen syystä, että olen unohtanut julkaista tämän postauksen aikaisemmin :)

p.s. En jostain syystä saa edelleenkään vastattua kommentteihin. Selvitän asiaa ja palaan viesteihin mahdollisimman pian.