Seinäjoen parhaimmat kirpputorit


Oletko kirpputorifani? Rakastatko sitä tunnetta, kun teet löydön muutamalla eurolla? 

Itse olen kiertänyt kirpputoreja ahkerasti jo pian 20 vuotta. Nuorena opiskelijana etsin paljon vaatteita, sittemmin kodin sisustustavaraa ja viime aikoina myös lastenvaatteita niistä. Olen tehnyt paljon hyviä löytöjä, mutta aikaa ja viitseliäisyyttä se on vaatinut jonkun verran, sillä aina ei tule yhtä hyvää saalista. Kirpputoreilla käynti on kuitenkin rakas harrastus, jota aion jatkaa hamaan tulevaisuuteen saakka! 

Jos olet tulossa Seinäjoelle, ja kirpparit kiinnostaa, suosittelen vierailemaan seuraavissa:

talo markki - seinäjoen kirpputorit - seinäjoen parhaat kirpputorit

1. SPR-Kirppis Hyllykallio (Laturitie 2)
Nykyinen suosikkini! SPR Hyllykallio on viihtyisä ja siisti kirppis, jossa tavarat on sommiteltu lajeittain. Paljon lasitavaraa, huonekaluja, kirjoja ja vaatteita. Kuvassa näkyvän mustan maljakon ostin täältä 0,20 eurolla ja mustan puukantisen kulhon eurolla. Löysin täältä myös hiljattain Boob -imetyshupparin 5 eurolla (ovh 90e). 


talo markki - seinäjoen kirpputorit - seinäjoen parhaat kirpputorit

2. Ykkösbasaari (Teollisuustie 18)
Seinäjoen suurin kirpputori, jossa reilut 300 yksityisten myyntipaikkaa. Avara ja valoisa, tilaa käydä lastenrattaidenkin kanssa. Äitiysloman alkaessa kävin täällä useasti tekemässä täydennyksiä vauvan lämpimiin, talven ajan vaatteisiin. Erinomainen paikka tehdä löytöjä lastenvaatteissa. Myös paljon uutta sisustustavaraa ja mm. edullisia kynttilöitä. Kuvassa näkyvän puisen tarjottimen olen ostanut täältä 2 eurolla. 

Tällä kirpparilla myös myyn itse, jos haluan päästä ylimääräisestä tavarasta eroon. Ykkösbasaarilla on käytössä nettipohjainen ohjelma, josta voi tulostaa tuotetarrat ja mm. seurata ajantasaista myyntitilannetta. Plussaa siis modernista myyntitavasta!

talo markki - seinäjoen kirpputorit - seinäjoen parhaat kirpputorit

3. Vanhankylän ullakko (Välskärinkatu 7)
Täältä olen aikaisemmin tehnyt parhaimmat kirpputorilöytöni. Mielestäni siistein kirpputori Seinäjoella. Nykyään käyn harvemmin, sillä tuntuu että Ykkösbasaari on vienyt asiakaskuntaa (myyjiä) ja lastenvaatetarjontaa ei ole ehkä niin paljoa (?). Vahvasti kuitenkin edelleen kirpputoriscenessä mukana Seinäjoella, ja siksi suosittelen käymään.

Siinä kolme mielestäni parasta kirpputoria Seinäjoella. Näissä itse vierailen säännöllisesti ja teen ostoja. Silloin tällöin tulee vierailtua myös seuraavissa:

+ Lakeuden Shoppis (Teollisuustie 10)
Suht iso kirpputori, mutta aavistuksen liian ahdas ja sotkuinen. Tämän kirpputorin vieressä on ihana Emmas's ja Mama's kauppa, jossa tulee usein käytyä ja siihen yhdistettyä käynti tällä kirpparilla.

+ Fida (Puskantie 13)
Tämä sijaitsi ennen teollisuusalueella, jossa oli suuri ja siisti myymälä. Aivan täydellinen tehdä täsmäiskuja ja sisustukseen liittyviä ostoja tein paljonkin. Mutta, nyt ovat siirtyneet keskustaan paljon pienempiin tiloihin, joten en ole kokenut käyntejä täällä enää hyödyllisiksi. Suosittelen kuitenkin käymään ja katsomaan!

+ Seinäjoen Kierrätyskeskus (Päivölänkatu 38)
Paljon tavaraa. Monet vaatteista isoissa laatikoissa, joista tulee itse "kollata" jos haluaa tehdä löytöjä. Jonkun verran myös huonekaluja ja lasitavaraa. Joskus myös ns. pussipäivät, jolloin saat ostettua ison ostoskassin verran tavaraa täyteen ahdettuna vain 10 eurolla.

+ SPR Keskusta (Kalevankatu 18)
SPR:n toinen kirpputori Seinäjoella. Joskus tulee ohimennen piipahdettua, mutta koska suosin enemmän SPR Hyllykalliota (suurempi), niin täällä tulee käytyä harvoin.