Lelujen säilytys


En voinut kuvitellakaan millainen määrä leluja voi olla jo kaksivuotiaalla, ennen kuin olen sen omin silmin nyt todistanut. Harmoninen ja selkeä sisustuksemme on saanut aikamoisen, sekä kaaoksen että väripläjäyksen, sateenkaaren värisistä leluista, leikkimatoista, kirjoista, lastentekstiileistä sekä peleistä. 

Leikit usein ohjautuvat muihin huoneisiin. Meille on selvää, että lelut saavat näkyä sisustuksessa, ja että niitä on lapsille saatavilla niin ylä- ja alakerrassakin. Ei vain pelkästään lastenhuoneessa, mutta myös kaikissa oleskelutiloissa. Näissä huoneissa lelujen säilytykseen kätevin on suuret kangaskorit.Taaperon omassa huoneessa sen sijaan, missä suurin osa leluista on, avuksi on otettu muoviset, kestävät korit ja laatikot.


Vaikka leluja on paljon, niitä voi jaotella ns. aihealueittain omiin laatikoihin. Olen tykästynyt kovasti läpinäkyviin SmartStore Classic -laatikoihin niin varaston organisoimisessa, mutta myös lastenhuoneen järjestyksen ylläpidossa.  SmartStore -laatikoissa on ihan parasta säilyttää legot, askartelutarvikkeet, pölyjä keräävät pehmolelut (kaikkia ei käytetä jatkuvasti, mutta pois ei vielä saa viedä), sekä harvemmin käytössä olevia leluja. 

SmartStore -laatikot on meillä käytännössä testattuna niitä pitkäikäisimpiä ja kestävimpiä laatikoita ikinä. Ne on helppo kasata päällekkäin, nostella tukevista reunoista ja lapsetkin kuitenkin saavat kannen helposti avattua. Suljentamekanismi takaa sen, että kansi todella pysyy kiinni, vaikka laatikkoa miten päin kääntelisi.


Valkoisissa muovikoreissa on junarata, puupalikat, muovieläimet, pikkuautot, palapelit sekä yksi sekalaisille pienleluille. Mustissa laatikoissa ihan ylimmällä hyllyllä liimat, tussit, sakset ja muut askarteluvälineet, piensisustustavaraa sekä paketointivälineet. 

Muoviset laatikot on helppo pitää puhtaana, ja ne pysyvät kuosissaan pitkään. Pidän siitä että lelulaatikot ovat matalia, mutta suuria. Eli niistä on helppo yhdellä silmäyksellä hahmottaa mikä niiden sisältö on, sekä lelut on helppo nostaa sieltä pois ja takaisin. Liian pienet, tai kapeat ja korkeat laatikot eivät ole arjen sujuvuuden kannalta kovin järkeviä tähän tarkoitukseen.


Onneksi on kaappi, jonka oven saa kiinni. Ihanaa kun lelut saa raivattua, edes hetkellisesti, piiloon kaappiin sekä koreihin. Helpottaa siivousta sekä äidin hermoja. Tuntuu, että lapsikin myös nauttii, kun saa "löytää" leluja uudelleen, jolloin ne tuntuvat "uusilta".

//The way kid's toys are organized.