Mökkikauden avaus


...on pian täällä! Voi kuinka sitä on taas odotettu, mökkikauden avausta. Haaveilut kirjan lukemisesta keinuttavalla laiturilla, saunomisesta yöttömässä yössä, riippukeinuun nukahtamisesta sekä kortinpeluusta kynttilänvalossa, taas tulevat pian todeksi.

Olemme usein puhuneet, että onni omistaa kesäkauden mökki. Mökkikaudelle on selkeä ajallinen raami, joka jaksottaa koko vuotta. Talven aikana ajasta mökillä haaveilee, ja muistelee lämmöllä kesän ja syksyn hetkiä mökillä. Kevään ensimmäisten auringonsäteiden siivittämä, kun on oikeasti lämmintä, ja nautiskelet kahvia terassilla, se viimein iskee. Mökkikauden avaus on pian käsillä!

Ennen kuin uusia muistoja taas päästään luomaan, tässä hetkiä viime kesältä, suoraan puhelimen muistista:





Mökkikauden avaus itselleni tarkoittaa myös laajamittaista suunnittelua ja listausta suunnitelmista mitä toteuttaa tänä vuonna. Koska ainahan mökillä touhataan. Toki mökki ei ole, eikä saa olla työleiri sanan varsinaisessa merkityksessä. Mutta sitä se ei ainakaan itselleni ole koskaan. Nautin suunnattomasti siitä kun saan tehdä aikaan näkyvää muutosta pihalla ja puutarhassa, tai suunnitella mitä voisi muuttaa tai tehdä toisin. Olen onnellinen saadessani maalata seinää monta tuntia putkeen, tai kun viimeisillä energioilla vielä sen viimeisen ikkunan pesen. 




Tätä kaikkea on tulossa myös tänä kesänä. Suurimmat muutokset ovat mökin tekstiilien ja huonekalujen vaihdot raikkaampiin, ja selkeämmän kokonaisuuden hakemiseen. Ehkä myös pientä maalauspuuhaa ja rakentamistakin. Mökkiasiat ottavat suurempaa näkyvyyttä blogissa kesällä, joten jos olet näistä asioista kiinnostunut, jää seurailemaan!



Ihanaa alkavaa mökkikautta kaikille, sekä mukavaa pääsiäisen aikaa!

//Memories from our summer cabin.