Viikon ruokalista lapsiperheelle


Olen googlettanut "viikon ruokalista" niin kauan kuin muistan. Katson säännöllisesti niin Yhteishyvän, Valion, kuin Hellapoliisin ideat viikon ruoista. Hypähdän innosta kun joku bloggaaja julkaisee omia arkiruokalistojaan, ja olen tykännyt valtavasti Hanne Gullichsenin pikaruokaideoista. Olen saanut inspiraatiota koulujen ruokalistoista, Martoilta, vauva.fi-keskusteluista löytyneistä lapsiperheen ruokalistoista sekä ravintoloiden lounaslistoista.

Valmiissa listoissa on vain aina joku, mikä ei ole sopinut meidän perheelle sellaisenaan. Ehkä myös elämäntilanne, kahden alle 3-vuotiaan taloudessa, vaatii resepteiltä nopeutta, helppoutta, terveellisyyttä sekä lapsille sopivaa maittavuutta (en todellakaan tee lapsille ja aikuisille erikseen ruokia, who does?!). Niinpä olenkin päätynyt tekemään omia ruokalistoja, ja teen aina sunnuntaisin seuraavan viikon listan valmiiksi. Meidän arkiruokalistalla (ma-to) on lähes poikkeuksetta yksi keitto ja yksi pasta, sekä vähintään yksi kasvisruoka. Syömme usein kalaa viikonloppuna, mutta pyrin ujuttamaan myös arkiruokiin yhden kala- tai äyriäisruoan. Punaista lihaa emme juurikaan syö arkena, muuten kuin jauhelihan tai nakin/makkaran muodossa. Koska olemme persoja makealle, listalla on myös yksi jälkiruoka (jota yleensä tehdään iso satsi, että riittää seuraavana päivänäkin). Taaperomme rakastaa leipomista, ja hänen kanssaan teemme leipää tai sämpylöitä lisäksi, lähes joka viikko.

Arkiruoat ovat nimensä mukaisesti kotiruokaa, perussafkaa, mutta hyvää ja täyttävää sellaista. Ruokia, jotka maistuvat lapsille ja aikuisille. Aktiiviseen tekovaiheeseen enintään puoli tuntia. Safkaa jota pystyn prepata etukäteen, tai jopa tehdä valmiiksi edellisenä iltana, ovat plussaa. Koska tiedän, etten ole ainut joka kamppailee ajatuksen "mitä tänään syötäisiin?" -kanssa, aloin jakamaan instastoryssa viime viikosta lähtien meidän viikon arkiruokamenun. Ja sainkin tästä paljon yhteydenottoja ja kiitoksia. Kiva kuulla, kiitos niistä jokaisesta! 

Jos siis kaipaat ideoita ja inspiraatiota arkiruokiin, seuraa minua instagramissa @talomarkki ja muista katsoa storyt aina viikon alussa, tai sitten tallennetut listat profiilin kansiosta kohdasta "arkiruokalista". Toivottavasti pidätte! :)

Tässä viime viikon arkiruokalista:
MA: lohikeitto
TI: lasagne soijarouheesta ja persikkarahka
KE: uunimakkarat ja perunamuusi, fetasalaatti
TO: maailman paras linssikeitto ja pataleipä

Ja kuluva viikko:
TI: kanakeitto ja karjalanpiirakka
KE: uunifetapasta ja höyrytetty parsakaali
TO: tonnikalaleivät ja vihersalaatti
PE: pitsapäivä (tradition)

//My kitchen, what's cooking?