Landscape Design Inspiration - Plants

ruukkupuutarha
Vihreät kasvit

Piha- ja puutarhasuunnitelmat ovat täydellä teholla käynnissä ja pohdinnassa on yhdessä VSU:n kanssa toimintojen sijoittelu tontille, näkymät, sekä kasvit. Pihan ilmettä suunniteltaessa on tullut pohdittua mitä piha meille merkitsee ja mitä pihalla tarvitaan. Miten iso nurmialue on, miten paljon kiveystä tulee, ja missä kohdissa tonttia vietämme toiminnallista aikaa. Tavoitteena on saada aikaan toimiva, viihtyisä, suojaisa ja tunnelmallinen piha, jossa kasveilla saadaan kaunista katseltavaa. Puutarha saa tuottaa jonkin verran työtä, mutta ei liiaksi.

Kasveiksi haluamme paljon vihreitä, eri lehtimuodoilla ja vihreän sävyillä leikitteleviä kokonaisuuksia. Paljon havuja ja rodoja, sillä ne luovat kauneutta ja suojaisuutta pihaan ympäri vuoden. Yhtenäiset istutusalueet sekä tiettyjen kasvien toistaminen tuo selkeyttä ja harmoniaa. Kukkivien kasvien valinnassa olen "värirajoittunut". Suosin valkoisena kukkivia kasveja. Lisäksi olen pyytänyt suunnitelmaan muutaman punaisen yksityiskohdan, sillä tämä sopisi erinomaisesti mustaa taloamme vasten.

Olen tähän alle koonnut inspiraatiokuvia puutarhaamme varten sekä suunnitelmaan merkittyjä kasveja. Tyylisuunta on sekoitus perinteisiä kasveja, ja modernia sommittelua. Näistä kuvista saa hieman käsitystä tulevasta puutarhastamme, ja joukossa on muutama kasvipaljastus :)havut puutarhassa
Havut
valkovuokko metsässä
Valkovuokkohavupuut puutarhassa
Kuuset
lily of the walley
Kielo
havupuut puutarhassa
Kivet
tulppaanit
Valkoiset tulppaanit
heinät puutarhassa
Heinät
villiviini kiviaidan päällä
Villiviini
puutarhan reuna-alueen kasvit
Hortensia
havupuilla näkösuojaa
Sembramänty
portti puutarhaan
Alppiruusu

Kaikki kuvat pinterest.

2 kommenttia:

  1. Hienoja kasvivalintoja. :) Tulee varmasti viihtyisä piha.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Scilla! Viihtyisään pihaan on vielä matkaa, mutta tehdään parhaamme :)

      Poista