Markki Outhouse - the Floor Plan


Meidän ulkorakennus on reilut 25 metriä pitkä kompleksi, joka sisältää:
  • autokatoksen (44,5 m2),
  • varaston (10 m2),
  • teknisen tilan (2,5 m2),
  • jätekatoksen (1,5 m2),
  • katetun terassin (n. 20 m2) sekä 
  • saunarakennuksen (22 m2). 

Autokatoksen ja varaston osalta rakennus on 6,7 m leveä, joka kapenee puoleen kesäterassin ja saunan osalta. Katto on yhtenäinen koko rakennuksessa; harjassa autokatoksen ja varaston kohdassa, ja pulpettina terassin ja saunan kohdassa.

Jäteastia/jätekatos tuli sijoittaa integroidusti talousrakennukseen omalla sisäänkäynnillä. Erinäisten vaiheiden jälkeen jäteastia sijoittuu nyt tien puolelle autokatoksen perimmäiseen nurkkaan. Tällöin autokatos säilyttää leveytensä etuosasta ja on käytännöllisempi. Tekninen tila ja varasto ovat myös omilla sisäänkäynneillä rakennusmääräysten vuoksi ja ovet aukeavat sisäpihaan, terassin vierestä. Näiden ovien eteen jatketaan terassia, mikä ei tässä kuvassa vielä näy.

Katettu terassi on suojainen, yksityinen tila, johon suunnitellaan ulkotakkaa ja tunnelmallista oleskelutilaa, löylyjen jälkeiseen hengailuun. Terassin takaseinä ei ole umpinainen, vaan puurimoituksella tehty, joka keventää kokonaisuutta kivasti. Suojaisaa lisätilaa terassille saadaan suurten liukuovien takaa saunan vierashuoneesta. 

Bueno! Rakennukset pohjapiirustusten kanssa esitelty. Jos tulee jotain kysyttävää tai kommentoitavaa rakennuksiin, niiden suunnitteluun tai pohjapiirroksiin liittyen, jätä viesti kommenttikenttään tai ota suoraan yhteyttä.

Mukavaa viikkoa kaikille! :)


0 kommenttia:

Lähetä kommentti