keittiön suunnitelmat

havainnekuva keittiöstä / kuva OMAdesign

Kodin sydän on tietenkin keittiö. Meillä vielä korostuneesti kodin keskiössä, eli olohuoneen ja ruokailutilan kanssa yhtä avonaista tilaa. Pidämme ruoan laitosta ja vieraiden houstaamisesta, joten keittiötä ei haluttu sulkea omaksi tilakseen. Ja ihan omallekin sakille on mukava tehdä ruokaa, kun pystyy jutella koko porukalle samalla :)

Keittiön suunnittelu aloitettiin jo varhaisessa vaiheessa, ja taisi ollakin tuo yllä oleva kuva, ensimmäinen havainnekuva ikinä, sisustussuunnittelijaltamme Annalta OMAdesign:sta. Projektissa edettiin listaamalla meille tärkeimmät asiat. Jo arkkitehdille kerrottiin ajatus suuresta saarekkeesta ja riittävästä laskutasosta. Annalle kerrottiin toivomuksina toimiva keittiö, ulkonältään yksinkertainen ja "kalustemainen".

Keittiökalusteiden ja -laitteiden listan tärkeysjärjestyksessä oli, että keittotason tulee sijaita saarekkeessa ja sen ylle tulisi huomaamaton liesituuletin. Miehen toiveissa oli viinikaappi. Jääkaappi ja pakastin integroitaisiin. Ergonomisella tasolla olevan integroitavan uunin hylkäsin ajatuksella, että joutuisin katsella olohuoneen sohvalta likaista uunin luukkua... Pintamateriaaleissa tasoon haluttiin panostaa. 


havainnekuva keittiön mustasta nurkasta / kuva OMAdesign

Keittiön erikoinen "twist" on tämä musta nurkka, jonka tummaan värimaailmaan saadaan "upotettua" allas ja hana huomaamatta. Muutenkin kivasti rikkoo muuten kokovalkoista keittiötä.

keittiön suunnitelmia vol.1 / kuva OMAdesign

Ikkunaseinälle tulee vetolaatikoita. Kuvasta poiketen pistorasiat tuodaan tason pintaan. Saarekkeeseen mahtuu ainakin kolme istumapaikkaa ja tässä on kiva kokata yhdessä, sillä keittotaso ja uuni sijaitsevat saarekkeessa myös. 

keittiön suunnitelmia vol. 2 / kuva OMAdesign

Saarekkeen toiseen sivuun tulee viinikaappi, ja ruokailutilaan päin olevalle sivulle ulos ponnahtava astiakaappi. Tiskikone integroidaan, kuten kylmälaitteetkin. Tiskikoneen yläpuolella on oma kaappi, jonka oven takana on taso keittiökoneille sekä mikrolle. Näiden kalusteiden yläpuolella on vielä katon rajassa kaappeja, jonne voidaan sijoittaa harvemmin käytettäviä suuria astioita, koneita ym.

Kaapit tulee olemaan mattavalkoista, kuin myös tasokin. Mustassa kuutiossa on tietenkin kaikki päinvastoin mustaa, on musta hana ja musta allas. Orakselta mallistossa ei ole mustaa hanaa, mutta Tapwellilta erittäin tyylikkäitä ko. värin malleja.

Keittiö on epäilemättä yksi kallein ja suurin sisustuksellinen panostus, jonka suunnittelussa täytyy olla huolellinen. Tarjouskilpailu on ollut käynnissä jo kuukausia. Tarkoituksena on saada kaikki kiintokalusteet samalta toimittajalta. Tarjouksien lukemisessa, ymmärtämisessä, selventämisessä ja tarkentamisessa on aikamoinen homma, jossa kannattaa olla tarkkana! Esimerkiksi me googletettiin jokainen tuote, ja vertailtiin tuotteiden ominaisuuksia. Eroja löytyy todella, joten kannattaa olla tarkkana ja jaksaa selvittää perin pohjin keittiövalmistajan kanssa jokainen yksityiskohta.

Lisää keittiöstä, hanoista, muista kiintokalustesuunnitelmista ja tietenkin tulevasta keittiötoimittajasta myöhemmin! 

// Our kitchen design ideas and plans provided by our interior designer Anna from OMAdesign.