tiiveysmittaus

mittauksessa asennettiin ulko-oven aukkoon paineovi
lämpökameralla kuvataan mahdolliset vuotopaikat

Markilla tehtiin tällä viikolla tiiveysmittaus,  Insinööritoimisto Henri Mäkinen Oy:n toteuttamana. Tämän tarkoituksena oli selvittää rakennuksen ilmapitävyys sekä paikantaa mahdolliset vuotokohdat. Hyvä tiiveys kertoo rakentamisen laadusta, se minimoi kosteusvaurioiden riskiä, takaa hallitun ilmanvaihdon sekä poistaa vedon tunteen. Tiivis talo on energiatehokas ja täten kustannustehokas. Todistetusti tiivis talo saa paremman energiatodistuksen, ja on arvokkaampi.

Tiiveysmittauksessa ulko-oven aukkoon asennettiin paineovi, joka puhalsi ilmaa hallitusti siten, että sisätilaan muodostui 50 Pascalin alipaine. Ilmanvuotoluku kertoo kuinka monta kertaa tunnissa ilma vaihtuu pinta-alaan nähden vuotokohtien kautta. Mitä pienempi luku, sen parempi. Jos ilmanvaihtoluku q50 on alle 0,5, sitä pidetään erinomaisena. Uusissa taloissa ilmanvaihtoluku on keskimäärin noin 1,5, kun se vanhoissa pientaloissa on keskimäärin noin 4. Passiivitaloissa vaatimus on alle 0,6.

Markin luvuksi tuli 0,35, joka on loistava! Hyvä tulos kertoo ennen kaikkea siitä, että hirsirakenteinen talo voidaan rakentaa tiivisti!

//Sealing measuring gave our house excellent grade, 0,35! House is almost impermeable and cost-efficient, energy wonder :)

4 kommenttia:

 1. Varsin hyvän tuloksen kyllä saitte! Liekö tämä 0,35 Suomen ennätys hirsitalorakentamisessa? Tässä jotain tilastotietoa aiheeseen liittyen:

  http://www.ouka.fi/documents/486338/f3610730-9b99-4039-895d-0c62ca805f02

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ollaan kyllä tosi tyytyväisiä :)

   Poista
 2. Katselin tuossa teidän ikkunanpieliä. Eikö teillä ole ollenkaan ikkunan yläreunassa painumisvaraa?

  Hyvän luvun olette saaneet, peukut siitä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Kyseessä on Honkarakenteen painumaton hirsi, joka ei tarvitse ollenkaan painumisvaraa. Painumaton hirsi mahdollistaa ohuet ikkunalistat, joka tuo modernia näköä.

   Poista