saunan suunnitelmat

sauna vaihtoehto 1 / OMAdesign
sauna vaihtoehto 1 / OMAdesign
sauna vaihtoehto 2 / OMAdesign
sauna vaihtoehto 2 / OMAdesign
sauna tällä hetkellä

Suomalaisten pyhä paikka, jossa ei riehuta, ei huudeta, vaan käyttäydytään rauhallisesti, keskustellen hyvässä ja positiivisessa hengessä. Käydään läpi ilot ja surut, murheet ja toiveet. Jutellaan päivän tai viikon anti, ja hiljennytään höyryn ja kuumuuden rentouttavaan vaikutukseen.

Meillä saunotaan paaaljon. Siis miltei joka ilta. Pitkäaikainen haaveemme ulkosaunasta on nyt toteutumassa ja saunan suunnitelmat on lyöty miltei lukkoon. Saunasta haluamme perinteisen, yksinkertaisen ja jopa hieman rouhean. Ei ylimääräisiä hienouksia, pyöristämisiä tai muotoiluja. Lauteelle vain tarpeeksi syvyyttä ja pituutta, niin olemme tyytyväisiä.

Sisustussuunnittelijamme Anna OMAdesign:sta loihti meille jälleen kerran täysin makuamme vastaavat suunnitelmat lauteista. Aika kivan näköistä, eikö totta? Lauteilta tulee ikkunan kohdassa liian korkea tiputus, joten meillä on pohdittavana kaksi eri vaihtoehtoa kaiteelle, jotka kuvissa. Osien irrotettavuutta ja siivousta tulee myös pohtia tarkoin, ja suunnitelmat tarkentuvat vielä valitun tekijän kanssa.

//Sauna is a holy place for Finns. We share the joys and sorrows in the sauna, and relax after a long day or a week. Our interior designer made these plans, and those sure do look good!

9 kommenttia:

 1. Kiitos! Mekin tykätään :) Toivottavasti saadaan lopputuloksesta hyvin suunnitelmaa vastaava.

  VastaaPoista
 2. Hei, ovatko lauteet haapaa vai mitä ? ja mistä ko.ovi ?

  VastaaPoista
 3. Hei! Saunan toimittajaa emme ole vielä vahvistaneet, joten materiaalit tarkentuvat myöhemmin. Kerron valinnoissa blogissani sitten myöhemmin :)

  VastaaPoista
 4. Tervehdys! Todella hienon näköinen sauna!

  Miten saunatila on toiminut? Onko ollut edelleen yhtä mahtava kuin alussa? Olisi hienoa, jos jaksat tehdä blogikirjoituksen kuvilla kokemuksistasi saunasta :)

  VastaaPoista
 5. Hei! Kiitoksia kovasti! :) Olemme pitäneet saunasta todella paljon ja myös tuo Harvian kiuas, jonka saa sekä perinteiselle että höyrystävälle kiukaalle, on ollut huikea! Lauteet ovat massiiviset ja yksinkertaiset. Lasinen seinä tuo ilmavuutta. Täytyypä tosiaan tehdä blogipostaus, kun en ole tätä liiemmin esitellyt vielä blogissa :)

  VastaaPoista
 6. Mukava kuulla, että on toiminut hyvin! Todella hienonnäköinen sauna! Pitääkin kysyä hieman lisää, koska tämä rupesi kovasti kiinnostamaan :D

  Pitikö kiukaaseen tehdä suojakaide tms.? Siihen taitaa olla jotakin säädöksiä?

  Miten lasiseinä höyrystyy kun käy esim. kuumassa suihkussa. Meillä ainakin kaikki peilit ja lasipinnat ovat aivan vesihöyryssä. Toisaalta pidämme kuumasta suihkusta :)

  Onko lattiakaivoa helppoa puhdistaa? Meille kertyy paljon kivipölyä sinne ja on ikuinen murheenkryyni :)

  VastaaPoista
 7. Hei! Pahoittelut, että vastaukseni on viivästynyt! Kiukaaseen ei tarvinnut tehdä suojakaidetta, mutta laiteisiin kyllä, jos pudotusta tulee tietty mitta. Mutta nyt en kyllä muista sitä mittaa ollenkaan! Lasiseinä höyrystyy kun saunassa on höyrykiuas-toiminto päällä. Mutta vain todella vähän, ei mitenkään häiritsevästi. Lattiakaivon puhdistus ei ole ollut hankala, mutta kyllähän siellä aina on vähän tuota kivipölyä.

  VastaaPoista
 8. De rien! Mukava kuulla, että toimii noin hienosti :)

  VastaaPoista