uusia kuvakulmia


Tässä talven hämäryydessä otettuja kuvia Markista, hieman eri näkövinkkelistä kuin aikaisemmin blogissa on esitelty. Tässä kuvakulmassa korostuu talon kapeus (6,2m) ja päätalon asettelu tontille saunarakennukseen nähden. Tontti on takaosaan avautuva ja suurentuva, ja sisääntulo on kapea. Näin rakennuksista muodostuu suojaisa sisäpiha/takapiha, joka ei juurikaan tielle näy.


Kuvissa näkyvä eteläseinä on vasta kertaalleen maalattu, joten olkaa armollisia! :) Viimeistelemme sekä talon että saunan eteläseinät vasta juuri ennen messuja komeaksi.

Sekä sisääntulokatokseen että ruokailuerkkeriin tehdään verhous eri levyisillä lehtikuusilla, jotka harmaantuvat ajan myöstä helmenharmaaksi. Messujen aikaan ne ovat vielä puun luonnollisella sävyssä, mutta sekin väri sopii mainiosti mustaa seinää vasten.

//Different picture angles of the house. The wall facing south will be painted one more time, just before the Housing Fair opens up.

4 kommenttia:

  1. Miksi Talo Markista sitten tuli noin kapea? Oliko syynä hirren pituus, tontin muoto vai omat mieltymykset? Vai ihan joku muu?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Markin kapeus ja pituus noudattelee perinteisen vanhan pohjalaistalon piirteitä. Arkkitehdin näkemyksenä oli tehdä moderni versio pohjalaistalosta, ja täten se noudattelee mittasuhteiltaan kapeudellaan ja pituudellaan perinteitä. Lisäksi kapeus mahdollistaa rakennusten sijoittelun tontille tällä tavoin. Olemme todella tyytyväisiä tähän ratkaisuun, joskin aluksi talon kapeudessa oli hieman sulateltavaa, kun ensimmäisen kerran näimme piirustukset :D

      Poista
  2. Hienoja kuvia. AIvan upea talo ja ihanan suuret ikkunat!

    Meidän tontti on myös tieltä päin kapea, laajenee metsän suuntaan ja arkkitehti päätyi asettelemaan talon siten että kapea pääty on tien laidassa ja talo siis aika lailla tontin vasemmassa reunassa ja tavallisesta asettelusta poiketen pitkittäin.
    Näin on maksimoitu rinnetalossa valontulo ja piha tulee hyvin käyttöön. Me ollaan oltu tyytyväisiä. Samanlaista poikkeavaa sijoittelua ei olisi hoksattu ilman terävää arkkitehtiä.

    Suojaisa sisäpiha on aivan huippu juttu!
    Hienoa että asuntomessuvieraat pääsevät näkemään messuilla erillaisia vaihtoehtoja ja ratkaisuja.
    Viime kesänä muuettiin ja tuli asuntomessu-käynneille tauko, ehkäpä päästään tänä vuonna taas käymään ja nähdään teidänkin koti livenä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Karolina! Kiitos kommentistasi :) Tällainen rakennusten sijoittelu ei tullut meille mieleenkään, joten olemme kiitollisia että saimme pätevän arkkitehdin ideoimaan meille tämän ratkaisun. Kiva kuulla, että teillä on myös samankaltainen asettelu ja olette olleet tyytyväisiä.

      Toivottavasti ehditte tänä kesänä piipahtamaan messuilla, ja tervetuloa myös meidän kohteeseen!

      Poista