Takan viimeistelyäOlemm olleet erittäin tyytyäisiä takkavalintaamme. Meille tuli Linnatulen takka Hoxter-sydämellä ja Härmä Airin piipulla. Ensimmäiset puut paloivat takassa heti takkasydämen asennuksen jälkeen, ja mikäs sen mahtavampi fiilis, kuin katsella syksyn pimeinä iltoina raksapäivän viimeisillä tunneilla tunnelmallista näkyä. 

Olen jo aikaisemminkin kirjoitellut takan ulkomuodoista tässä postauksessa. Jo asennuksessa meille kuitenkin selvisi, että takkaa ei pystytä toteuttamaan alkuperäisten suunnitelmien mukaan, sillä takkasydämen taakse asennetut lämpösuojat pidensivät takan syvyyttä. Näin ollen mikäli takan tasot molemmin puolin olisivat saman levyisiä takkasydämen kanssa, olisi se liian raskas kokonaisuus. 

Sisustussuunnittelijamme Anna pohti meille uusia ratkaisua, ja vaihtoehdoiksi esitti seuraavia:


Ensimmäinen vaihtoehto (vasen ylä), jossa taso on ainoastaan oikealla puolella, oli eniten mieheni mieleen. Mielestäni tämä näytti jotenkin tökeröltä, ja vaati mielestäni tasapainoksi tason myös toiselle puolelle. Toinen vaihtoehto (oikea ylä) noudattelisi eniten alkuperäistä suunnitelmaa, jossa tasot tulisivat molemmin puolin samalla syvyydellä. Tämä kuitenkin näytti myös jotenkin hassulta, ja hylkäsimme tämän vaihtoehdon aika nopeasti. Kolmas vaihtoehto (alhaalla) vakuutti itseni sekä sisustussuunnittelijan, joten puhuimme mieheni ympäri tähän vaihtoehtoon :) Tässä suunnitelmassa takka on eniten harkitun kokonaisuuden näköinen, tasapainoinen ja yksinkertaisen modernin näköinen. 

Suunnitelma lyötiin takantekijän kouraan, ja nopeasti takka tuli päätetyn ulkomuodon näköiseksi.


Vielä tuli päättää pinnoite. Päädyimme Belle Artin Marmorino Tintoretto -kalkkilaastiin, Kyyhkynen -sävyyn. Laasti sisältää marmorihiekkaa, johon on lisätty hopea- ja kultaglittereitä. Alla olevat kuvat ei tee oikeutusta tälle kauniille pinnalle, mutta luonnossa ja etenkin auringonvalossa takan pinta kimaltelee vähän, mutta kauniisti. Pientä blingblingiä, hienovaraisen tyylikkäästi. Pinnoite on kauniin vaaleanharmaan sävyinen, joka tulee upeasti esiin valkoisesta hirsiseinästä. 

Tuote kestää erinomaisesti kosteuden ja lämpötilan vaihteluita, joten se sopii hyvin takan pinnoitteeksi. Kalkin koostumus estää homeiden ja bakteereiden kasvun. Pinnoitetta voidaan asentaa miltei mihin vaan, sekä sisä- että ulkotiloihin.


Vielä puuttuu ritilöiden asennusta, ja takkasydämen kivien maalaus mustaksi. Aikaa myötenhän nuo vaaleat kivet muuttuvat mustaksi, mutta koska ennen messuja emme pääse puita polttamalla kokomustaan tulokseen, siistimme sen kävijöitä varten :)

//Installing the fire place. Lime mortar coating from Belle Art. 


1 kommentti:

  1. Ehdottomasti parhaan valitsitte noista kolmesta vaihtoehdoista. Varsinkin livekuvissa takka näyttää ikkunasta tulevan valon suosiollisella avustuksella superhyvältä!

    VastaaPoista