Mökin tämän kesän projekti

Vaikka ikkunasta on lähes koko päivän joutunut katselemaan räntäsadetta, on mieli jo hyvinkin kiinni kesässä ja kesään kuuluvissa asioissa. Kuten mökkeilyssä <3 Mökillämme on käynnistymässä jo seitsemäs kesä, mutta silti sen hohto ja siitä mökkielämästä haaveilu ei ole haalistunut ollenkaan. Päinvastoin, mitä enemmän siellä aikaa viettää ja saamme paikkoja kuntoon, sitä enemmän se on rakas kesän viettopaikka.

Niin, sitä "laittamista" se mökkeily myös pitkälti on :) Mökki on vanhempieni ja he toki siellä suurimmat työt ovat toteuttaneet. Me lapset hääräämme siellä aina kun pystymme ja ehdimme. Nyt kun meidän kodin raksa-ajoista olemme onnellisesti päässeet yli ja eroon, voimme omistautua myös mökin kunnostukselle tänä kesänä.

Suurimpana muutoksena tänä kesänä on sisäkaton maalaus valkoiseksi. Myös pieni kalusteiden freesaus maalauksella on parhaillaan jo käynnissä. Lisäksi huonekalujen uusimista on asialistalla.


Mökin värimaailma saa olla mielestäni kotoisan tunnelmallinen, eli värejä ja tekstuureja tulee löytyä. Myös äitini värisilmää viehättää murretut värit, punainen, ruskea, harmaa, pellava, valkoinen ja puun eri sävyt.

Mökillä on jo ajasta kellastuneet katto, seinät ja lattia. Aloitamme "raikastusoperaation" nyt katosta, ja katsotaan miten aika ja energia alkaa myöten kesän kuluessa muille muutoksille. Uskon, että jo pelkkä katon maalaus valkoiseksi tuo paljon kaivattua valoisuutta ja selkeyttä sisustukseen!


Onko teillä jo kova mökkikuume? Oletteko jo käyneet mökeillänne? Me emme ole ehtineet vielä käydä, mutta toiveissa on päästä heti kun mittari näyttää edes lähelle +10 astetta. Toivottavasti vielä toukokuussa, but you never know! ;D

Kaikki inspiraatiokuvat sekä paljon muuta löydät Pinterest -kansiostani "Cottage interior inspiration".

//Cottage interior inspiration.