Life lately: Elokuu 2017

Syyskuu ja ollaan virallisesti syksyssä. Ilma on toki ollut syksyinen jo pidemmän aikaa lämpöasteiden mukaan, mutta nyt myös jo ensimmäiset keltaiset lehdet ovat ilmestyneet puihin. Elokuu meni vauhdikkaasti, ja päällimmäisenä oli tietenkin töiden ja hoidon aloitus. Mitään ylimääräistä emme varanneet kalentereihimme, vaan halusimme ottaa iisin startin. Huomasin kuvia selatessa, että juuri mitään kuviakaan ei ole tullut otettua kännykällä, sillä olemme olleet suurimmaksi osaksi kotosalla relaten aina päivän tapahtumista. Joitain kuvia kuitenkin löytyi, joten tässä niistä muutama:

Elokuun ihanimmat muistot ovat tietenkin mökiltä. Yksi parhaista hetkistä oli mustikkamättäille parkkeeraus ja suoraan varvuista syöminen palleron kanssa <3 Onneksi hän rakastaa marjoja! Mustikoita, vadelmia, mansikoita, herukoita, karviaisia, kaikki sujahtaa suuhun. Ja valtavia sienilöytöjä tehtiin myös. En muista olisimmeko koskaan saaneet pakastimeen näin paljon kantarelleja kuin nyt tänä vuonna. En malta odottaa lohta kantarellikastikkeella, namskis! Suussasulavaa kantarellikeittoa olemme jo tehneet pariin otteeseen, sekin on huikean hyvää.Kuukausi oli siinä mielessä ruokakuukausi, että täydensimme pakastinta metsän antimilla, kuin myös mansikoillakin. Lisäksi aloimme jälleen noudattaa tarkkaa viikkomenua, ja aloin tehdä ruoat edellisenä päivänä jo valmiiksi. Suuri helpotus siihen kohtaan, kun tulemme kotiin nälkäisinä! Lisäksi saamme enemmän aikaa leikkeihin ja yhdessäoloon, kun ei tarvitse ensimmäisenä alkaa tekemään ruokaa. Plus ruoanlaitto on kivempaa kun sen saa tehdä rauhassa, ja kylläisenä. Suosittelen tätä systeemia, toimii meillä erinomaisesti! Nytkin kaalilaatikko tekeytyy uunissa huomista nälkäistä porukkaa varten. Sushilla oli kiva herkutella arkiruokien jälkeen eräänä perjantai-iltana :)


Juhlistimme perheen 18-vuotiasta ja pohdimme tulevia suunnitelmia. Jännä nähdä millaiseksi heidän elämä muodostuu tulevaisuudessa. Se on varmaa, että he pärjäävät niin todella hyvin ja on kunnia päästä seuraamaan heidän elämäänsä! Lapsissa on tulevaisuus ja oikein tarkasti kuuntelee, heiltä voi oppia suunnattoman paljon. Niin se vain on, ja hyvä niin :)Kiitos Suomen kesän hyisen ilman, 1-vuotiskuvaukset siirtyivät ja siirtyivät. Koska emme löytäneet siltikään sopivaa aikaa (tai siis lämpötilaa), päätimme ottaa kuvat ex tempore eräs päivä. Vaikka tuolloinkin oli tuulista ja viileää, onnistui valokuvaajamme Elias Jokiranta erinomaisesti!
Kuun lopussa sain osallistua töiden kautta tilaisuuteen, joka järjestettiin noin tunnin ajomatkan päässä Seinäjoelta, Hunurinjärvellä. Vaikka edelleen oltiin Etelä-Pohjanmaalla, maiseman puolesta olisimme voineet olla Lapissa! Uskomattoman kaunis, karun kallioinen, hiljainen, erilainen kokous- ja juhlapaikka. Lämmin vastaanotto, tyylikkäät rakennukset ja erinomainen ruoka. 

//Life lately: August 2017.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti