Mielenhallintaa

Monesti syksyisin hyvinvointialan lehdissä sekä median keskusteluissa pohditaan miten sitä nyt taas pärjää arjessa kiireen ja stressin kanssa, ja miten voisi saada mieltään rauhoittumaan, ettei työelämä veisi liikaa energiaa.Miten parhaiten saa työasiat nollaantumaan? Miten rentoutua, ja miten saada energiaa uuteen työviikkoon? Miten elää hetkessä, siitä nauttien, eikä murehtien tulevaa ja stressaten tekemättömiä asioita?Ihmisen hyvinvointi perustuu pitkälti liikunnan, terveellisen ruokavalion sekä hyvien yöunien pyhään kolminaisuuteen. Omalla kohdallani se toteutuu siten, että lenkkeilen sekä käyn salilla, syön säännöllisesti ja terveellisesti arkena. Viikonloppuna toki herkutellaan (ja usein arki-iltoinakin), mutta aina pohjalla on maistuva simppeli kotiruoka. Mutta yöunet? Hmmm.... Poitsu on nukkunut hoidon aloituksen jälkeen muutaman yön putkeen, heräämättä kertaakaan! Tämä on jotain ihan mieletöntä, ottaen huomioon että yömme ovat olleet vähemmän tai enemmän rikkonaisia yli vuoden. Todellista luksusta, jonka ymmärtää vasta lapsen saatuaan. Pääosin yöt kyllä menevät noin kahdella herätyksellä, mutta onneksi nukahdetaan nopeasti uudelleen. Eli nukutaan joo, mutta hieman katkonaisesti vielä. Tässä kohtaa (ehkä?) lohduttaa neuvolasta saatu tieto, että pääosa 2-vuotiasta nukkuu jo yönsä. Sitä odotellessa! ;DKun perusasiat ovat jokseenkin kunnossa, mutta silti tuntuu että ajatukset harhailevat ja mielen valtaa stressaavat asiat, miten toimin ja miten rentoudun?


Olen aina ollut kiinnostunut kehon ja mielen yhteistyöstä, ja siitä miten omaa henkistä hyvinvointia voisi harjoituttaa erilaisten harjoitusten kautta. Yleensä siihen on liittynyt vahvasti liikunnallinen osuus, ja olenkin harrastanut vuosien varrella niin taijia, joogaa kuin pilatestakin. Saan rauhallisesta, pitkäkestoisesta liikuntamuodosta paljon enemmän voimaa arkeen, kuin sykkeet nostattavasta "hyppypomppupotku" -liikunnasta.

Pitkät kävelylenkit varhain aamulla ovat myös parasta mitä tiedän, ja niistä luopuminen työelämään takaisin siirtyessä oli kova pala. Onneksi iltaisinkin on aikaa lenkkeillä. Eilenkin kävimme katselemassa sieniä lähimetsästä :)

Kaikkein parasta totaalinollaukseen ja rentoutumiseen on kuitenkin rakas mökki. Se vain on fakta, että kun mökin pihaan ajaa, kännykkäkin unohtuu autoon moneksi tunniksi, kaikista kuoriutuu kerralla 24/7 ulkoilmaihmisiä, saunan lämmityksestä kisataan, ja yhdessäolosta tulee tiiviimpää. Mieli lepää kauniissa maisemassa, raikkaassa ilmassa, ja rentoutunut kroppa huutaa päikkäreitä.
Todelllista suomalaista luksusjoogaa, mökin rappusilta kumpparit jalassa ja suu mustikassa :)

Mökkikautemme on kuitenkin tältä vuodelta nyt ohi, ja siitä haikein mielin luovumme. Vaikka taas joudumm odottamaan monta kuukautta uutta sesonkia, on jokseenkin kiva että meillä on vain kesämökki eikä ympärivuotinen mökki. Sesongilla on alku ja loppu, ja siitä nauttii enemmän kun se ajoittuu tiettyyn aikaan. Ehkä paikan voimaannuttava energia tuleekin juuri siitä pitkän odotuksen täyttymisestä, joka palkitaan pitkän ja pimeän talven jälkeen?

Rentouttavaa viikonloppua kaikille!

//The best place to relax, our summer cottage!

0 kommenttia:

Lähetä kommentti