Skandinaavisen sisustuksen tyylinäytteet

Olemme asuneet uudessa kodissamme reilun vuoden. Surkuttelen jatkuvasti sitä, että sisustus on edelleen kesken, ja meillä tuntuu seinät niin tyhjiltä. Tilaa on myös lattialla ja nurkissa. Haluaisin kerrostaa sisustusta, ja luoda kodikkuutta tavaraa lisäämällä. 

Monet ovat kuitenkin lohduttaneet sanomalla, että olisi ihanaa aloittaa sisustaminen "nollasta". Saada uusi tai vastaremontoitu koti, jonka huoneet ammottaisivat tyhjyyttään kuin tabula rasa. Puhdas, pelkistetty pohja, jonka päälle alkaa rakentamaan kaikessa rauhassa sisustusta. Ja jos kaikki huonekalutkin saisi laittaa uusiksi! 

Itse tässä tilanteessa, yritän nyt siis kaikin keinoin nauttia nyt tästä "tyhjyydestä", jonka päälle saan alkaa luomaan meidän näköistä kotia. Täytyisi antaa silmän levätä nyt näissä pelkistetyssä huoneissa, jotka eivät vielä ole hautuneet tavarapaljouden alle. Ostetaan vähän kerrallaan, harkitusti. Ja vaikka meillä olisi vielä parinkin vuoden päästä skandinaavisen pelkistettyä, sekin on kait ihan okei. 

Kuten näissä tyylikkäissä kodeissa, joiden kuviin törmäsin tänään. 

kuvat Alexander Hem
Kodissa näkee harkitsevaisuuden, ja aistii miten jokainen huonekalu ja tekstiili on ostettu vain tarpeeseen, ja päätetty satsata laadukkaisiin materiaaleihin, jotka kestäisivät vuosia. Vaikka seinillä ei ole paljoa tauluja, jotenkin asuntoon sopii se, miten suurista ikkunoista tuleva valo määrä korostuu tyhjillä seinäpinnoilla.kuvat Alvhem
Miten noin yksinkertainen makuuhuone voi olla niin kertakaikkisen kutsuva ja unenomaisen fiiliksen jo valmiiksi tuova? Iso musta saareke sopii tilaan täydellisesti, sillä sen teollisuusmainen ilme sopii hyvin rouheiden puulattioiden pinnalla. Tässäkin kodissa on uskallettu jättää seiniä paljaiksi, ja se toimii erittäin hyvin.

Nämä kaksi kaunista kotia ovat varsinaiset skandinaavisen sisustuksen tyylinäytteet pelkistetyssä, maanläheisin värein ja eri tekstuurien sävyttämässä kokonaisuuksissaan.

//Today's inspiration.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti