Joulusiivous mustavalkoisessa keittiössämme


Heissan! Mites teidän viikko on lähtenyt käyntiin?

Itse havahduin viikonloppuna siihen, miten lähellä joulu jo onkaan! Tämä "yllättävä" aikataulu konkretisoitui kun suunnittelimme ja tarkastelimme tulevia työ- ja muita menoja loppuvuodelle. Viikonloput näyttäisivät olevan jo buukattuna täyteen, siis ne muutamat ennen joulua(!). Koska Halloween -bileiden järkkäilyyn kului aikaa ja energiaa, tuntui että sen jälkeen ei ollut ihan heti valmis pohtia joulua. Halloween oli itse asiassa erittäin kiva breikki syksyyn, jotain mitä odottaa ja järkkäillä. Mutta nyt havahduttuani tästä syksyn unesta, tajusin että saa aika lailla kiireellä jo alkaa järkkäilemään joulua!

Ja joulusiivouksia!
Kyllä, pidän siitä perinteisestä ajattelusta, että koti siivotaan perusteellisesti kaksi kertaa vuodessa, juhannuksena ja jouluna. Sitä, onko se koskaan toteutunut näin suunnitelmallisesti meillä, ei tarina kerro. Mutta paljastan, että kohdallani suunnitelmat ovat aina parhaita juuri ennen toteutusta. 

Nyt kun olemme muuttaneet reilu vuosi sitten uuteen kotiin, ajattelin että on aika vakiinnuttaa tämä siivousperinne. Kotimme putsattiin siivousfirman puolesta asuntomessujen jälkeen, ennen kuin asetuimme taloksi. Se oli muutama kuukausi ennen joulua, joten joulusiivot viime vuonna koettiin turhiksi. Sitten tuli tämän vuoden juhannus. Ajattelin että nyt olisi aika! Aloitinkin monta kertaa, ja sain muutaman nurkan paremmin putsattua. Mutta, se kokonaisuus, että talo siivotaan katosta lattiaan, kaikki kaapit ja komerot käännetään ympäri, ikkunat/matot/verhot pestän ja niin edelleen. Juu ei, ei toteutunut vieläkään.
Nyt olisi jälleen joulusiivouksen aika ja mahdollisuus päästä toteuttamaan tämä haaveiltu suursiivous. Onneksi aikaa on vielä jäljellä, ja ajattelin jaksottaa sen useampaan päivään. Sillä come on, kukaan ei jaksa koko iltaa, etenkään arkena töiden jälkeen, viettää moppi kädessä. Mutta jos jossain mestari olen, siinä että tyhjennän ja järjestelen kaappeja ja laatikoita uudelleen! Ajattelinkin aloittaa meidän keittiöstä. Kuiva-aineet kondikseen ja mielellään järjestys läpinäkyviin purkkeihin. Sitten lasitavaran järkkäily ja turhien poisvienti. Nyt olisi myös hyvä tarkastella, onko silloin reilu vuosi sitten luotu järjestys astioille ja tavaroille, oikea vai olisi tarpeen muuttaa jotain?

Mustavalkoinen keittiömme on toiminut moitteetta. Pidän edelleen tuosta meidän mustasta kuutiosta. Mutta siitä puuttuu alasvalo! Heh :) Nämä ovat niitä väsyneiden (asuntomessu)rakentajien
juttuja, jotka vain tuppaavat jäädä roikkumaan....

Kuutio toimii kuvissakin näkyvillä tavaroilla myös arkena, joten tilannetta ei ole lavastettu blogikuvausta varten. Leikkuulaudat ovat oikeasti käytössä, eikä vain somistukseen ostettuja. Tuo vasemmalla näkyvä puinen tarjotin on isompien kattiloiden kuivatukseen käsinpesun jälkeen. Ainut "feikkaus" tässä on se, että kuvat on otettu viikkosiivouksen jälkeen, kun keittiö on ollut putipuhdas :)

Mutta siis, tämän viikon to do -listalla keittiön joulusiivous!

Kuinka moni teistä tekee vielä perinteisen joulusiivouksen? Oletteko aloittaneet jo?

//Thinking to do Christmas cleaning around the house.