Skandinaavinen joulukaikki kuvat Ikea

Millainen on skandinaavisen sistustajan joulu? Mielestäni skandinaavisen sistustajan joulu rakentuu kynttilämeren ympärille. Skandinaavisen sisustajan kotiin kannetaan männyn ja kuusentaimia, ja laitetaan läpinäkyvään maljakkoon. Myös pelkkä oksa maljakossa on kiva! Joulukoristeet ovat valkoisia, harmaita, mustavalkoisia. Ripaus punaista olisi niin kiva laittaa esille muistuttamaan lapsuuden joulusta, mutta ihan vain pienesti, ettei harmonia mene rikki. Taljoja heitetään sohville ja istuimille luomaan lämpöä ja pehmeyttä.

Kuusi tulee olla ehdottomasti. Sen voisi koristella vain pelkillä valoilla. Kuusen vihreys on niin kaunis, että sitä voisi pelkästään katsella sellaisenaan. Puuhelmistä askarrellut koristeet ja itse kudotut tyynynpäälliset ovat sitä parasta skandinaavisen sisustajan DIY-henkeä. Koristevaloja viritellään nurkkiin. Lahjat kääritään ruskeaan paperiin ja kääritään somaksi paketiksi eri värisillä naruilla.

Koti tuoksuu glögiltä ja kanelilta.

Tunnistatko itsesi kuvauksesta? Minä ainakin, ja olen ylpeä siitä! ;D Painotuksena ainoastaan, että kuusen tulee olla aito. Aina. Senkin uhalla, että siinä ei ole yhtään neulasta jäljellä ulos kannettaessa.

Mukavaa sunnuntain jatkoa!

//Skandinavian Christimas interior.