Se toisenlainen Aurinkorannikko


Hei! Pitkästä aikaa!

Blogi oli hetken hiljainen, sillä vietimme viime viikon Espanjassa. Tämä yhdistetty työ/lomamatka Aurinkorannikolle teki terää, ja saimme imettyä aurinkoenergiaa itseemme usean päivän ajan. Loma oli ihana ja tarpeen <3


Olen tietoisesti vältellyt Aurinkorannikkoa, ja olettanut että kukaan itseään kunnioittava "maailman"matkaaja ei sinne eksyisi. Mutta kun työreissu koitti, ja olimme muutenkin ajatelleet mennä Espanjaan tammikuussa, näiden kahden reissun yhdistäminen sai maantieteelliseksi sijainniksi Costa del Sol. Yövyimme kolmessa eri paikassa; Nerjassa, Almeriassa sekä Torremolinoksessa.

Mutta tunnustan, me pidimme alueesta kovasti! Ehkä siihen vaikutti se, että olemme niin todella kovin odottaneet lomaa, jo pidemmän aikaa. Nerjassa ja Torremolinoksessa oli rauhallista, siellä oli me ja mummut :D Hotellit olivat edullisia, ja ravintoloihin ei tarvinnut jonottaa. Lämpöäkin riitti hyvin meidän tarpeisiin, +15-20. Tuo lämpötila oli erinomainen ulkoiluun, ja monen tunnin hiekkaleikkeihin rannalla. 

Erityisesti Nerja oli suloinen pieni kylä, josta nuo jylhät postikorttimaisemat kuvissa olivat peräisin. Torremolinos oli myös positiivinen yllätys, mutta en juuri tästä odottanutkaan mitään muuta kuin sitä pahinta turistirysää. Mutta kuten sanotaan, usein pahimmat arvostelijat ovat juuri ne, jotka eivät aluetta itse ole kokeneet! I strongly agree!

Mieheni kutsuu aina itseään "valon lapseksi", ja erityisesti hänelle aunringonvalolla on suuri merkitys energiatasoon ja pirteyteen. Vaikka itse taas olen "varjon lapsi", eli en nauti paahtavasta kuumuudesta, enkä itseni grillaamisesta päivätolkulla, oli aurinko tervetullut matkakumppani koko viikolle. Kyllä se aurinko totisesti nostattaa elämänlaatua, ja saa olon tuntemaan iloisemmaksi, eläväisemmäksi ja aktiivisemmaksi!
Meidän naperoa ei meinannut saada millään pois hiekalta! Oi että, hän niin rakasti leikkiä hiekalla. Etsiä simpukoita ja siirrellä niiden avulla hiekkaa puolelta toiselle. Tätä teimmekin sitten poikkeuksetta viimeiset kolme päivää reissustamme, Torremolinoksessa. Aaltojen kuohutessa taustalla nuo hetket rannalla olivat äärimmäisen terapeuttisia ja rentouttavia.
Lisäksi ahmimme äyriäisiä, höpöttelimme paikallisten kanssa, ihailimme vuoria, ja ajelimme autolla. Kaunis seutu, hyvää ruokaa, ja lämpöä riitti. Juu-u, kyllä me näemme itsemme täällä tulevaisuudessa, sitten eläkeläisinä asuvan! En ihmettele ollenkaan, miksi alue on niin suosittu suomalaisten keskuudessa. Alle 5 tunnin lento ja edullisia lentoja löytyy usein, kauniit maisemat, rantaviivaa kilometritolkulla, lentokentän helppo ja nopea saavutettavuus, sekä edullinen elintaso. Ehkä tosiaan meistä tulee kans se mummu ja pappa, jotka viettävät täällä lokoisia vanhuuspäiviään. Why not? :)

//Our holiday in Costa del Sol.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti