Miksi oman kodin sisustaminen tökkii?


Olen nopea tekemään päätöksiä, niin töissä kuin arjessa. Tiedän tavoitteeni, ja miten niihin pääsen. Koen olevani määrätietoinen ja aikaansaava. Pystyn muodostamaan oman mielipiteeni nopeasti, ja tunnistamaan itselleni tärkeimmät asiat. 

Sisustamisen suhteen usein uuteen tilaan tai kotiin astuessani näen mielessäni, miten sen itse sisustaisin. Tai miten erilaiselta se näyttäisi pienillä muutoksilla. Ei siis välttämättä paremmalta, mutta mieleni alkaa sisustaa tiloja vaistomaisesti omaan makuuni sopivaksi. Mutta miten ihmeessä oman kodin sisustus takkuaa ja välillä tökkii? Etenee suunnattoman hitaasti ja joskus erittäin vaivalloisesti?



Tätä mietin tällä viikolla, kun saimme viimein yläkerran aulaan nuo ihanat Desenion julisteet seinään, pianon yläpuolelle. Ne ovat nojanneet milloin missäkin huoneessa seinään, yksin tai yhdessä. Tai lojuneet joko vaatekaapissa tai sängyn alla, odottaen vain sitä päivää jolloin ne löytäisivät paikkansa meidän talossa. 

Tuohon pianon yläpuolelle olen niitä toki jo miltei kaksi vuotta kaavaillut. Taulut olivat alunperin asuntomessujen aikaisessa stailauksessa meidän makuuhuoneessa, sängyn yläpuolella. Ne saivat sieltä kuitenkin lähtöpassit muuttaessamme. Imetin ja nukuin vastasyntyneen pienen poikamme kanssa sängyssä ensimmäistä yötä, kun näin mielessäni että nämä erittäin painavat ja terävät taulut kaatuisivat hänen päälleen, ja aiheuttaisivat ties mitä vammoja. Eli taulut lähtivät, ei epäilystäkään.
Siitä saakka taulut ovat seilanneet hätämajoituksessa. Ja kyllä, myös makuuhuoneemme on edelleen ilman sitä oikeaa sängynpäätyä tai sisustuselementtiä seinässä, sängyn yläpuolella.


Hiljaa hyvä tulee, ja etenee kuin mummo lumessa. Ehkä oman kodin kohdalla pelkää tekevänsä harhaliikkeitä ja pelkää mahdollisten virheiden peittoa. Vaikka pieni pakkelointi ja maalaus väliseinissä eivät koko rakennusurakkaan verrattuna ole mitään. Suurempien investointien osalta haluaisi saada nopeasti kaiken tarvittavan, mutta yritän niin kovasti olla ostamatta välimuotoja, ja malttavani säästää juuri sitä tavoittelemaani sisustusta varten. Sitä laadukasta, pitkäikäistä ja täten kaikkein ekologisinta vaihtoehtoa varten. 

Tällä hetkellä kuumotuslistalla on ruokailutilan tuolit. Meidän muutaman vuoden vanhat BoConseptin keinonahkaiset mustat tuolit ovat ihan hirveässä kunnossa. Nahka on revennyt ja halkeillut useammasta kohdasta, vaikka niiden vakuutettiin olevan ikuisia käytössä! Teimme valituksen BoConceptillekin, mutta emme ole saaneet vastaavia tilalle. Ne ovat siis niin kamalan näköiset, että uudet tuolit olisi hankittava. 

Ne siis vuoden 2019 hankintalistalla päällimmäisenä. Myös pieniä muita hankintoja tulee olemaan, ja ehkä saan taas muutaman taulunkin seinään ensi vuoden aikana? Let's hope so :)

Mukavaa viikonloppua!

//Why is it so hard to decorate your own house? Our interior has been developing really slowly, but now I finally have these two nice posters from Desenio on the wall!