Viikko laskettuun aikaan


Tasan viikko laskettuun aikaan. Tunnelma on odottava, mutta rauhallinen. Olen valmiimpi tähän synnytykseen kuin ensimmäiseen. Ajattelin, ettei ole ollenkaan hyvä, että tiedän mitä on tulossa. Mutta olen mielessäni kääntänyt kokemukset ensimmäisestä synnytyksestä voitoksi, ja voimaksi. Edelleen en ole tehnyt mitään tarkkoja suunnitelmia synnytyksen suhteen, sillä tiedän, että ne voivat olla hyvinkin erilaiset toisistaan.

Uskon, tukeudun ja turvaan ammattilaisiin, maailman parhaaseen äitiys- ja synnytyssairaalaan henkilökuntaan mihin Suomi ja meidän osaajat lukeutuvat. Toivon vain, että kaikki sujuisi ilman suurempia yllätyksiä ja komplikaatioita. 

Mitä ajattelen toisesta lapsesta? Millaista elämämme on kahden pienen pojan kanssa?

talo markki - masukuvaus - mahakuvaus- raskauskuvaus - äitiyskuvaus

Toinen lapsi ei ehkä saa siistiä kotia, ja itsetehtyjä soseita kuin ensimmäinen. Toinen ei ehkä pääse vauvamuskariin tai -uintiin, saati hänen ympärillään ei pyöri kahden vanhemman houstaama viihdetoimisto 24/7 kuten ensimmäisen kohdalla. Toinen lapsi ei mene "siinä samassa", vaan sekä hän että isoveljensä joutuvat kohtaamaan todella väsyneet vanhemmat päivästä toiseen, ennen kuin uusi rytmi arkeen löytyy (vuoden päästä??).

talo markki - masukuvaus - raskauskuvaus

Mutta hän saa paljon rennommat ja valmiimmat vanhemmat, joilla on parempi ote (etenkin äidillä) koko touhuun. Uusi tulokas tulee tuplaamaan perheemme rakkauden ja ilon, ja saa sydämemme pakahtumaan siitä onnesta, joka meidät jo toistamiseen kohtaa  Hän saa äidin joka osaa jo toisen kanssa höllätä, keskittyä hetkeen ja istua lattialle hupsuttelemaan. Hän saa isän, joka osaa jo tehdä tätä kaikkea ja vielä innokkaammin kahden pikkujätkän kanssa. Hän saa isoveljen, joka jo nyt odottaa että saa suukotella ja halia pikkuveljeä. 

Tervetuloa meille vauva!

//Second baby is due within one week. I'm excited and cant wait to meet him!