raksan siivoaminen


Raksan siivoaminen on tyystin erilaista kuin viikkosiivous kotona. Jo siksi, ettei kerran viikkoon riitä läheskään! :) Raksalla siivoaminen on jokapäiväistä, jatkuvaa ja loputonta. Pelkkä siivoaminen ja
tavaroiden siirtely vie leijonanosan ajasta raksalla. Sähköjohtojen paloja, puuroskaa, teippiä, eristevillaa, kipsivalun roiskeita seinillä, uretaanivaahtoa ja tätä hienojakoista pölyä.. Sitä tosissaan tunkee ihan joka paikkaan, vaikka kuinka imuri laulaisi joka päivä. Ja tässä vain ajankohtaisen raksavaiheen sotkua. Sotkun määrä, laatu ja sisältö muuttuu rakentamisen eri vaiheissa.

Vahvin kontribuutioni rakentamiseen on ollut tällä saralla. Yritän pitää raksan sisältä ja myös ulkoa mahdollisimman siistinä, esteettömänä, turvallisena ja selkeänä. Perheessä on astmaatikkoja, joiden vuoksi juurikin se hienojakoinen pöly on pahin viholliseni, jota yritän hävittää jatkuvasti.

Lakaisuharja, rikkasetti, hengityssuojat ja isot mustat jätesäkit ovat useammin kädessäni iltaisin kuin television kaukosäädin. Hyvä niin, koska tätä (vielä?) tekee ihan mielellään. Raksalla on mukava viettää aikaa, tutustua tulevaan taloon, pihaan ja ympäristöön. Haaveilla ja pohtia sitä päivää kun kaikki on valmista...Ja kun niska limassa, selkä märkänä ja lihakset lämpiminä saapuu myöhään illalla kotiin, ei tarvitse unta kauaa odotella :)

//Cleaning at the building site, every day. The job feels endless...