välipohjan vaiheet


Välipohjaa kannattelevat Posi-palkit, jotka on asennettu paikoilleen talon mittojen ja kuormitusten mukaisesti. Palkit olivat nopeasti nostettuna paikoilleen, vaikka tosin jälkikäteen niitä hieman muuteltiin. Posi-palkeissa on ristiinkantava rakenne, joka vähentää värähtelyä. Johdot ja putket voidaan viedä palkkien avulla suorin reitein tarvittaviin kohteisiin, joka on erittäin kätevää.


Putkitus meni suurelta osin kivutta, ja nopeasti. Muutamassa kohdassa sai kovasti pähkäillä, miten putket saadaan vietyä siten, että kaikki löytävät paikkansa suunnitelman mukaisesti. Itse kannoin huolta viemäriputkien äänieristyksestä, sillä WC ja suihku sijaitsevat keittiö/olohuoneen yläpuolella. Kerran huonosti eristetyssä kerrostalossa asuneena ja naapurin WC-käyntejä seuranneena, en halunnut samankaltaista tilannetta mistään hinnasta meille. Äänieristyksen eteen tehtiin kaikki mahdollinen ja minulle vakuuteltiin (myös jo ennen extraeristyksiä) että asia on hoidossa ja äänten kuuluminen on minimaalista. 


Välipohja eristettiin Ekovillalla, josta kerroin tässä postauksessa.


Eristyksen jälkeen välipohja levytettiin OSB-levyillä, jotka ovat ristiin liimatuista puulastuista valmistettuja kestäviä levyjä. Se on lisäksi niin kivan näköinen, että ajattelimme jättää tätä varaston seiniin näkyville sellaisenaan! Inspiraatiota OSB-levyn käyttöön sisustuksessa löytyy esim. täältä, täältä ja täältä. Muistelen, että myös jonkun vuoden Asuntomessu-kohteessa jätettiin OSB-levy kattoon näkyviin.


Ja ah, niin ihana lattialämmitys asennettiin myös yläkerran lattiaan. Vilukissa kiittää!


Pinta viimeisteltiin kipsivalulla, joka työvaiheena oli nopea ja vaivaton. Emme miettineetkään muuta vaihtoehtoa kuin kipsivalua, sillä se toimii lattialämmityksen kanssa hyvin, tasaa pinnan ja työajassa syntyy säästöä vs. levyjen asentaminen. Pinta kuivui nopeasti, ja siinä pystyi kävelemään jo seuraavana päivänä.

Suojaukset hirsiseinillä toimi onneksi hyvin. Ainoastaan muutamia piskoja pyyhkäisin pois. Reunoilla ja putkien kohdalla oli reunanauha suojana, ja seinät suojattiin ikkunoiden alapintaan saakka muovilla. Kylpyhuone erotettiin muusta tilasta, ja siihen tehtiin ohuempi valu, koska lattiaan tulee tehdä kaatoa vielä myöhemmin. 

Nyt olemme siinä vaiheessa, että yläkerrassa tehdään väliseiniä. Jei! Rungot ovat jo paikoillaan, ja mielikuvaharjoittelua huoneiden toiminnoista ja sisustuksesta pystyy nyt jo tosissaan tekemään. On se jännä, miten pohja taas suureni!

//Second floor groundwork step by step.