hirsiseinien maalaus

valkoisen värin sävyerot
kuvat Honka

Olemme siirtyneet hirsiseinien maalaukseen sisätiloissa. Jei! Maalaamme hirret melkein peittoon valkoisella Osmo Colorin puuvahalla, mutta jättäen aavistuksen verran kuultoa. Kuten tässä ihanassa Hongan kohteessa Harmonia, Jyväskylän asuntomessuilla 2014. 

Puuvaha on hengittävä ja kestävä. Valitsimme Lumi-värin Osmo Colorin mallistosta, ja kiiltoaste on matta. Valkoinen väri on siitä hankala, että nyt koevedoksen jälkeen, voidaan huomata että katto sekä ikkunat, (ehkä myös väliovet?) näyttävät tämän värin rinnalla hieman kellertäviltä. Valkoinen vakioväri, jota katto/ovet/ikkunat edustaa on lämmin valkoinen, kun taas valittu puuvaha näihin nähden kylmempi. 

Mutta niinhän se on, ettei valkoisen sävyjä saa millään harmoniseen tasapainoon keskenään. Sävyeroja korostaa myös raksavalojen paisteessa tehty arvio tilanteesta. Toki, meille vakuuteltiin, että värit muuttuvat kun saadaan kattoon 3000 K valot, jotka muuttavat myös seinien sävyä lämpimään suuntaan. Lisäksi sisustus kiinnittää katsetta pois katon ja seinän rajasta. 

Kuten tiedätte, oma silmä vain on niin kovin tarkka! Etenkin kun jokaista päätöstä pohtii, kyseenalaistaa ja miettii (liian) kauan. Tällaisiin asioihin ei juuri kukaan muu kiinnitä niin paljon huomiota kuin itse. Eikö totta? Vai kuinka monen talon sisäkaton väriä ja sen eroa seinän valkoiseen väriin te muistatte? :D Nimimerkillä: aamuyöstä edellisten asuntomessujen hirsitalojen kuvia googlanneena aamuyöstä...

//We are painting walls! White colour is quite severe. Shades of white can transform to totally different, when mixing different whites and placing them near to one another. I hope we can reach same tones than in the example pictures, which are from Jyväskylä Housing Fair 2014, the Honka Harmonia house.

5 kommenttia:

 1. Me valittiin seiniin molemmissa taloissa hieman keltaisella taitettu valkoinen juuri siitä syystä etteivät ovet ja listat pomppaisi esiin keltaisina. Yleisilme on kuitenkin ihan valkoinen :-)

  VastaaPoista
 2. Hei! Montako kerrosta maalia laitoitte ja millä tyylillä? Hirsiseinien maalaus kans edessä, mutta tuntuu että en saa tuolla Osmo Colorilla tarpeeksi peittävää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Maalasimme kahteen kertaan. Ammattimaalari käytti maalia todella runsaasti, joten kaksi kerrosta riitti 😊

   Poista
 3. Hei!

  Myös meillä hirsiseinien maalausurakka edessä. Onko Osmo Colorin lumi -sävy tummunut ajan myötä? Mitä maalia/sävyä käytitte muissa valkoisissa sisäseinissä? Kiitos jo etukäteen!

  VastaaPoista