LaattavalinnatLaattavalinnat tehtiin viimein helmikuun alussa, ja laatat ovat nyt tilauksessa! Laattavalintoja pohdittiin pitkään ja hartaasti. Toiveissa oli ensinnäkin iso laatta, pienellä saumalla. Vaaleaa taloon ja tummaa saunalle.

Pyörittelemme aluksi Laattapisteen tarjoamia laattoja. Sitten mukaan tuli myös muiden yritysten laattoja: Pukkila, ABL, Laattatukku jne. Ainut laatta joka lyötiin lukkoon ensi näkemältä, oli talon toisen kerroksen kylpyhuoneeseen kahdelle seinälle tehosteeksi tuleva imi norr vitt. Laatta oli niin kaunis, erilainen, kiehtova ja kaikkea muuta ihanaa, että tälle ei voinut sanoa kuin että: yes, please!

Sitten tuli hakuseen vaalea laatta talon lattioihin (eteinen, kodinhoitohuone, alakerran vaatehuone, alakerran vaatehuone, yläkerran vessa ja suihku) kuin myös imi norr vitt:n rinnalle seinään yläkerran kylpyhuoneen seinään. Halusimme suosia yhtä laattaa harmonisen tunnelman säilymiseksi. Tästä syystä väri ja sävyerot asettivat haasteita laatan valinnalle, sillä sen tuli mätsätä sekä kylpyhuoneen tehostelaatan kanssa, että parketin, ja seinävärin kanssa alakerrassa. Pyörittelimme useampia laattoja, mutta niiden sävyerot vaihtuivat monesti liian vihertävään tai sinertävään suuntaan, tehostelaatan rinnalla. Viimein palasimme lähtöpisteeseen, ja päädyimme sisustussuunnittelijan aikojen alussa (syksyllä) tekemään ehdotukseen cementi biancoon.

Sitten saunan vuoro. Sisustussuunnittelija otti tosissaan toiveeni tummasta ja hämyisästä saunarakennuksesta, ja tarjosi pikimustaa laattaa heti alkukättelyssä. Tämän ajatuksen tyrmäsin täysin!...ensimmäiset neljä kuukautta...kunnes alkasin ajattelemaan asiaa uudelleen....sitten lämpenin ajatukselle....ja suostuin. Tulevat kalkkitahrat kummittelevat unissani edelleen, ja joudun todennäköisesti elämään tuskallisen siivoustaistelun niiden kanssa, mutta riski on nyt otettu. Laattavalinta saunarakennuksen lattiaan ja seiniin on imi plain nero. 60 x 60 -koko lattiaan, ja suihkun seiniin. 10 x 10 vessan seiniin ja lattiaan.

Tässä vielä muutamia havainnekuvia valituista laatoista:


Mitäs tykkäätte? :)

//The decision about the tiles has now been closed, and the tiles have been ordered! 

4 kommenttia:

 1. Kivat valinnat. Tämän saman kanssa paininut kohta puoli vuotta. Kohta olis korkein aika saada valinnat tehtyä.

  VastaaPoista
 2. Kiitos :) Laattojen valinta oli yllättävän vaikeaa. Kait sen vuoksi että oli ensimmäisiä näkyviä pintoja, joten hyväkin miettiä tarkkaan ja hartaasti :)

  VastaaPoista
 3. Tosi kivoja ja rohkeitakin osittain! Meillekin tulee sementinharmaata ja valkoista kylpyhuoneeseen ja tummanharmaata saunan pesuhuoneeseen. Hieman jännittää pesuhuoneen tummuus ja yhden laatan käyttö, mutta syteen tai saveen, siellä ne laatat nyt odottavat latomista :D Laattavalinnat ovat vaikeita, joten niiden teolle kannattaa varata melkein yhtä pitkä aika kuin keittiön päättämiseen ja kilpailuttamiseen ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Essi :) Sementinharmaa ja valkoinen ovat hyviä, tyylikkäitä ja pitkäikäisiä valintoja mielestäni. Varmoja valintoja, joihin ei kyllästy nopeasti. Tummuus itseänikin mietityttää edelleen, mutta rikotaan rajoja kerrankin!

   Poista