5 vinkkiä terassin edulliseen sisustukseenHei!

Tiedättehän sen tunteen, kun pitäisi jotain saada uutta terassille, mutta ei mitään kallista? Itse pähkäilin edellisessä postauksessa meidän saunaterassin hallitsevaa mustaa seinää, joka kaipaisi jotain. Tätä pohtiessa tallensin taas useita eri inspiraatiokuvia Pinterest -kansiooni "outdoor inspiration", ja jotka haluaisin jakaa nyt teille.

Tarkoituksena on saada lisättyä terassin sisustukseen näyttävyyttä ja kerroksellisuutta, nopeasti ja edullisesti. Tässä viisi vinkkiä terassin edulliseen sisustukseen:


1. Viherkasvit terracotta -ruukuissa

Viherkasveja löytää nyt sesonkin loppupuolelta halvemmalla. Ellei erityistarjouksia ole, on monet kasvit kuitenkin vuodesta toiseen edullisia. Kasveja voi yrittää myös talvehdittaa ruukuissa, joten ne odottavat valmiina seuraavana kesänä. Itse ajattelin käydä hakemassa nyt loman aikana ruukkuihin korkeaksi kasvavia heiniä, jotka säilyisivät mahdollisesti talven yli.

Ruukut ovat joskus älyttömän kalliita, mutta niitäkin olen ostanut kesämyymälöiden sesongin loppuunmyynneistä puoleen hintaan tai jopa edullisemmin. Terracotta -ruukkuja saa aina halvalla, pienimmät muutaman euron ja isommat muutaman kympin. Näissä on hienointa se, että pinta pationoituu kauniisti ajan myötä.2. Hellehatut seinälle

Tätä ajatusta olen pyöritellyt jo kauan mielessäni, ja ehkä sen tänä vuonna vielä toteutan. Silloin kun teimme mökin varaston muutoksen vierashuoneeksi, ostin kirpparilta kolme eri hellehattua yhteensä kuudella eurolla! Toki yksi niistä vain tällä kertaa päätyi seinään, kuten ehkä muistatte siihen liittyvästä blogipostauksesta?

Hellehatut toisivat kivaa vastapainoa mustalle seinälle, ja hieman kesäistä leikkisyyttä myös! Tällä idealla saisi nopeasti ja muutamalla eurolla näyttävyyttä aikaiseksi. 


3. Valosarjat ja kynttilät

Musta valosarja, isoilla lampuilla, on keikkunut mielessäni jo pitkään. Toki tuntuu, että kaikilla tämä jo on, mutta miksi yrittää keksiä hienon idean tilalle jotain muuta? Valosarjojen hinta roikkuu noin 10-20 euron tienoilla. Ja jos haluaa vielä enemmän kitsastella, jouluvalot voi ripustaa modernisti yhdelle sykerölle tai kasalle johonkin nurkkaan, ja saat takuuvarmasti ja halvalla miellyttävän tunnelman ja katseenkiinnittäjän.

Kynttilät eivät iltojen valoisuuden puolesta tule vielä kyseeseen, mutta elokuun puolella polttelen näitä varmasti paljonkin. Kynttilöitä hamstraan aina Ikeasta, sillä ne ovat edullisia, sekä mielestäni palavat hyvin.


4. Vanha ryijy tai metallikehikko seinään

Oletko nähnyt miten paljon vanhoja ryijyjä ja seinävaatteita myydään esim. Tori.fi:ssä? Ja ne ovat upean värisiä! Myös pieni matto olisi helppo kiinnittää seinään. Vanhoja tekstiilien käyttö on nyt sekä trendikästä että ekologista.

Yllä olevassa kuvassa myös näkyvän metallikehikon voisi hakea edullisesti lähimmästä K-raudasta. Meillä on etupihalla kasvi, jonka voisi siirtää ruukkuun ja laittaa kiipeämään tuollaista kehikkoa pitkin.


 5. Tekstiilit

Viimeisimpänä vinkkinä, muttei vähäisimpänä, on tekstiilien käyttö. Tuo torkkupeittosi ja kauneimmat koristetyynysi sisältä oleskelutiloihin ulos, ja saat näyttävyyttä hetkessä! Torkkupeittoja löytää eri hintaluokista, ja edullisia fleecepeittoja meiltä löytyy aimo kasa, viileitä kesäiltoja varten kavereiden kanssa istuessa pihalla.

//Five different ways to grade up your terrace interior in low cost: different greens in a terracotta pots, sunhats from flea market to the wall, light and candles, old rug or a medal rack to the wall, or by textiles.


1 kommentti: