Varastosta vierashuoneeksi

Rakastan yllätyksiä. Olen ideoinut ja järjestänyt yllätysjuhlat jokaiselle perheenjäsenelle (pikkuveljen kotiinpaluu armeijasta -juhlat, isoveljen 30v -juhlat, äidin 50v -matka, miehen 40v -juhlat, isäni 60v -juhlat ja lukuisia muita pienempiä yllätyksiä) ja nauttinut jokaisen kohdalla suunnittelusta, järjestelyistä, salailusta. Odottanut innolla mitä juhlakalu ajattelee tai sanoo ylläristä. Onneksi ovat kaikki tähän saakka pitäneet, sillä lisää voi olla tulossa ;D

Olemme jo kauan puhuneet, että tarvitsemme mökille lisää nukkumatilaa. Äitini on jo pidempään pohtinut, josko autotallin perällä olevan varaston voisi muuttaa vierashuoneeksi. No kylläpä voi! Ja niin päätös tämän vuoden äitienpäivälahjasta syntyi. Halusin tehdä muutoksesta yllätyksen äidilleni. Otin yhteyttä isääni sekä veljiini, ja sain heidät mukaan yllätyksen tekoon.
Muutos toteutettiin kahdessa erässä talkooväen aikatauluista johtuen. Onneksi löytyi kalenterista sellainen ajanjakso, jolloin tiedettiin ettei äitini ollut tulossa mökille. Niinpä pystyimme rauhassa touhuta, ja parempikin niin, että maali sai rauhassa kuivua kerrosten välissä. Ensimmäinen porukka (isäni sekä veljeni) tyhjäsivät mökin tavarasta, ottivat listat irti ja aloittivat maalausurakan. Itse saavuin mökille viikkoa myöhemmin, jolloin mieheni vahtiessa vauvelia, maalasin loppuun sekä viimeistelin sisustuksen. Ilta, jolloin maalasin, oli ihanan tyyni ja lämmin. Viimeistelin maalauksen noin kymmenen maissa illalla, ja olin silloin edelleen T-paidassa sekä trikoissa :)


Seinille valikoitui nopeasti valkoinen väri, sillä huoneeseen haluttiin avaruutta sekä valoisuutta, koska huone ei ole kovin korkea, ja sieltä löytyy ainoastana yksi pieni ikkuna sivuseinältä sekä yksi ikkuna ovesta. Aikaisemmin huoneeseen on jo vedetty sähköpiuha, joten valaistusta lisätään toki jälkikäteen. Vielä pitäisi löytää kiva valaisin! 

Katto maalattiin kahteen kertaan, seinät kolmeen kertaan sekä lattia kahteen kertaan. Mökin edelliset asukkaat olivat nimenneet huoneen "ranta-aitaksi" joten lattiaan valikoitui upea sinertävän harmaa sävy, "beach house" -tyyliin, nimensä mukaisesti :)


 Muutos oli melkoinen jo pelkästään maalaamisen jälkeen!


Tadaa!!! Valmis muutos <3


Mökki sisustettiin vanhoilla tavaroilla joita löytyi sekä mökin autotallista että meidän kaapeista ja 2nd hand löydoillä. Ainoastaan isot harmaat tyynyt tyynynpäällisineen ostettiin uutena (Jysk).

Peili -2nd hand
Lyhty -old
Yöpöytä -löytyi pihalta


Hyllynkannattimet -2nd hand
Hyllylevy -löytyi autotallista
Kirjat -löytyi autotallista
Olkihattu -2nd hand
Iso harmaa tyyny -uusi
Vaaleat koristetyynyt -2nd hand
Päiväpeitto -old


Porontalja -old
Pellavaverho -old


Olen supertyytyväinen lopputulokseen, ja niin oli äitinikin! 

Kyllä vain valkoisella maalilla tekee ihmeitä. Huonetta ei uskoisi samaksi varastoksi, joka oli ammuttuna täyteen tavaraa. Sellaista, josta suurin osa meni kaatopaikalle tai kierrätykseen. Lopuille tavaroille löytyi hyvin paikka autotallista. Huoneen etualalla on vielä sen verran tilaa, että siihen voisi hankkia lipaston ja sen päälle ehkä lisää hyllyjä. Mutta kelpaa hyvin varmasti kesävieraille nyt jo näinkin :)


//Old storage room at the cabin changed totally after some painting, furnitures and textiles. Love the outcome! Now we have extra bed for guests :)