Tapahtumien keskipisteessä

Asumme kirjaimellisesti tapahtumisen keskipisteessä. Seinäjoki elää ja hengittää musiikkia, kulttuuria, urheilua ja tänä vuonna myös maaseutua nyt kesällä, miltei jokaisena viikonloppuna. Kaupunkimme on tunnettu suurista tapahtumista, ja jotenkin paikallisena niitä pitää jopa itsestäänselvyytenä. Ainahan me ollaan osattu järjestää, ja ainahan ne festarit (monet niistä) ovat joka kesä olleet. Ottaen kuitenkin huomioon kaupungin koon, on näin monen festarin paikkakunta kuitenkin aika huikea juttu! Siitä kiittäminen tuhansia vapaaehtoisia. Ne energiset, iloiset, ja jopa hieman hullut, jotka puurtavat meidän viihtymisen eteen ilmaiseksi, vapaasta tahdostaan. Thumps up for volunteering!

Listasin alle ne kaikkein suurimmat, ja itseäni kiinnostavimmat:

kuva Visit Seinäjoki

Farmari-messut 14.-17.6.
Farmari -maatalousnäyttely on käynnistynyt eilen keskiviikkona täällä Seinäjoella. Messut esittelevät kattavasti suomalaista ruoantuotantoa, maatalouskoneita, eläimiä, maatalouden harjoittamista sekä yleisestikin maaseutua. Facebookini on jo täynnä kavereiden onnellisista ja hymyilevistä lapsista, jotka ovat päässeet suurten koneiden rinnalle tai tutustumaan eläimiin. Farmari odottavat saavuttavan noin 100 000 kävijää, joten ne ovat erittäin suuri tapahtuma! Täytyy käydä itsekin täällä näyttämässä juniorille eläimiä nyt tulevana viikonloppuna.

Provinssi 29.6.-1.7.
Tämä ah niin ihana, ikimuistoinen, inspiroiva, yllättävä festari tapahtuu tänä vuonna tuossa ihan meidän naapurissa! Provinssin tietää kaikki, ja toivottavasti myös kaikki olette siellä joskus käyneet? Provinssissa on todella hyvä kattaus (jälleen kerran) artisteja, ja meitsillä on torstaille ja lauantaille liput! Jee! Mamma pääsee tuulettumaan!

Tangomarkkinat 5.-9.7.
Heti Provinssin perään kaupunki vastaanottaa hieman varttuneempaa väkeä kun Tangomarkkinat alkavat. Kaikkihan Tangomarkkinat tietää, eikö totta! Musiikkia ja tanssia on koko Seinäjoki täynnä, ja jo monen monta vuotta olemme osallistuneet Tangomarkkinoille "tangovapaan" vyöhykkeen ansiosta. Tuo tango kun ei meille taivu :)

Solar Sound 28.-29.7.
Hetken hengähdyksen jälkeen Solar Sound, tuo urbaani elektronisen musiikin nuorekas festari laittaa Seinäjoen keskustan jälleen sykkimaan musiikista ja ihmisvirrasta. Itse en ole koskaan näillä festareilla ollut, sillä koen etten ole ikäni enkä musiikkimakuni puolesta oikeaa kohderyhmää. Mutta huikea festari, joka on saavuttanut suuren suosion! Kansainvälisiä sekä suomalaisia artisteja.

Vauhtiajot 3.-6.8.
Elokuun alussa Vauhtiajojen moottoreiden pärinä tuo yhteen sekä alan harrastajat että suomalaisesta pop/rockista pitävät noin 30-50 vuotiaat. Eli tämä festari tehoaa eniten ikäryhmään joka on Provinssin ja Tangomarkkinoiden kävijoiden välistä. Vauhtiajot ovat aina profiloituneet katuajojen lisäksi myös erittäin kovalla iltaohjelmalla, Seinäjoen keskustaan viritetyllä tapahtuma-alueella.

+ Kyröfest 19.8.
Lopuksi vinkkaan vielä itseäni kiinnostavasta festarista, jonka tapahtumapaikka on viskitislaamo Kyrö Distillery Isossakyrössä, noin 30min päässä Seinäjoesta. Tapahtuma on järjestäjien mukaan "rehellisen hifistelyn festari", joka on yhdistelmä paikallista musiikkia, laadukkaita juomia, ruokakulttuuria sekä taidetta. Festari järjestetään vasta toista kertaa tänä vuonna, joten kyseessä on uusi tapahtuma tällä alueella. Katsotaan, jos vaikka päättäisimme lähteä tänne!

//So many cool festivals near us! Check these out!