Juhannus 2017

 *Yhteistyössä Orthex

Meidän juhannus kului kokonaisuudessaan perheemme mökillä Virroilla. Mökkijuhannus on se paras juhannus, huolimatta perinteisen koleista säistä! Mökille kun saapuu, sitä on heti valveutuneempi luonnon äänistä, ruohon vihreydestä, veden liplatuksesta sekä hiiligrillin lumosta. Raikasta ilmaa hengittää syvempään, rauhallisemmin, rentoutuneemmin. Ajatuksissa ensimmäisenä ei ole facebookin selaus tai instan päivitys. Pohdinnan kärkipäässä on yleensä saunan lämmitys.Mökillemme rakennettiin päämökin lisäksi hirsinen Hongan saunamökki pari vuotta sitten. Saunasta tehtiin tilava ja avara. Se sijoitettiin niin lähelle vettä kuin vain rakennusmääräyksen sallivat. Siten saunan laiteilta kun katsoo eteenpäin, voi nähdä lasioven kautta pukuhuoneen ikkunasta suoraan järvelle. Sitä maisemaa ei mikään voita!

Saunassamme on ollut edellisten asukkaiden vanhan saunan ajoilta räikeän punaiset jakkarat sekä vesisaavit. Yhteistyössä Orthexin kanssa sain ilokseni valita meille uudet saunajakkarat sekä saavit. Ilme parani kertaheitolla totisesti! Nyt sauna on ilmeeltään samalla tasolla myös pientuotteiden puolesta kuin mitä alunperin ajateltiin. Yksinkertainen, vaalea, selkeä ja raikas <3Juhannuksen sää ei tosiaan ollut sieltä parhaimmasta päästä, mutta eipä se ole juuri koskaan ollutkaan tähän aikaan ;D Koska odotukset eivät olleet alunperinkään korkealla säiden suhteen, oli jokainen aurinkoinen hetki pelkkää plussaa. Erityisesti juhannusaaton ilta oli mitä kaunein. Ilma oli tyyni, ja auringonpaiste jatkui yöttömässä yössä pitkään...

Sen kunniaksi siirrettiin iltapala, vaaleaa leipää pestolla ja sienisalaatilla, sekä vihersalaatti pikkutomaattien kera kermaviilikastikkeella, ulkotiloihin. Orthexilta saadut valkoiset muovikulhot, niin pienet kuin suuretkin palvelivat ruokailuhetkessä erinomaisesti. Niiden kaunis yksinkertainen muotoilu, kuultava valkoinen väri sekä helppohoitoisuus sopivat meidän tarpeisiimme mökille todella hyvin. 
Sadekuurojen jälkeen tuli aina raikas tuulahdus, mutta myös koleus. Niinpä sauna oli lämmin vähän väliä. Päivän ihanin ja rentouttavin saunomishetki oli yksin hiljaisuudessa vauvan mentyä nukkumaan. Miesten grillatessa, saunoin pitkään ilman kiirettä, hälyä, tarvetta ajatella ruoanlaittoa tai siivoamista. Pohdin miten ihanaa on olla mökillä, ja muistutin itselleni että kesä on tässä ja nyt. Ei sitten joskus...Joka hetkessä kun linnut laulavat, ruoho vihertää, pulahdan järveen tai hiiliä käydään ostamassa kylältä lisää.


Kesän parhautta on onni onnistua pysähtymään, nauttimaan, rentoutumaan ja kuuntelemaan luontoa.

Näillä ajatuksilla tänä viimeisenä viikkona yksin kotona vauvan kanssa ja katseen suunnatessa kohti kesälomaa (miehen siis)! 

//Our Midsummer at the cabin. In cooperation with Orthex I was delighted to choose new stools, buckets and kitchen utilities to our summer house. So modern, stylish and simple products! Check out their website