Pimennysverhoista

Pian on taas taputeltu tämäkin viikonloppu, kun sunnuntai kääntyy iltaa kohti. Aurinko on hellinyt meitä koko viikon, ja siitä ollaan todellakin nautittu mökkeilemällä, puutarhahommia tekemällä sekä muuten vain terassin sohvalla loikoilemalla. Meinasin jo valittaa "Huh, kun on kuuma!" eilen, mutta vilkaisu juhannuksen säätietoihin sai minut pitämään suuni kiinni...

Sen verran olen kuitenkin auringonpaisteesta ja sen tuomasta kuumuudesta sekä kirkkaudesta kärsinyt makuuhuoneessamme, että tilasin meille verhot. Nimittäin pimennysverhot. Ensimmäiset verhot itse asiassa uuteen kotiimme!

talo markki


Tilasin Ikeasta uutuustuotteensa Majgull pimennysverhot. Ne ovat olleet paketissa jo jonkin aikaa, sillä metsästin sopivaa verhotankoa iäisyyden. Miten sen ostaminen voikin olla niin hankalaa?


Verhojen materiaali on hyvin laskeutuvaa polyesteria, jonka pinnassa on erikoiskäsittely, joka estää valoa pääsemästä läpi.  Verho pysyi sileänä silityksen jälkeen, vaikka sain sen kunnolla rytättyä sitä asentaessa. Pidän myös tuosta laskosnauhasta, joka tuo ryhtiä verhon olemukseen. Ja vaikka miten epäkäytännöllistä on, kun verho osuu lattiaan, rakastan sitä että verho on ylipitkä!

Ainut miinuspuoli on verhon väri. Tilasin verhot vaaleanharmaana, mutta väri taittaa punaiseen. Häiritsee silmääni niin, että tekisi mieli vaihtaa verhot tummanharmaaseen väriin, mutta palautusaika taitaa olla mennyt ohi jo ajat sitten...Josko silmä tottuisi väriin ajan myötä?


Tänään on ollut pilvistä ja sateista, joten vielä en osaa sanoa, miten verho toteuttaa tarkoitustaan. Tavoitteena on, että saamme pimeämmän makuuhuoneen, joka ei olisi niin uuvuttavan kuuma kesähelteillä. Kerron lisää kokemuksia verhoista siis myöhemmin, muutaman aurinkoisen ja helteisen päivän jälkeen...Joskus sitten heinäkuun puolessa välissä? ;D

Esittelen ensi viikolla myös makuuhuoneen kesäisempää sisustusta, joten palataan! Oikein leppoisaa sunnuntain iltaa!

//New darkening curtains from Ikea in our bedroom.