Puutarhahommia

Kylmä viima vihmoo poskia ja kostea kohmeinen maa pistelee sormia. Sisäinen puutarhurini on herännyt talviuniltaan jo kuukausia sitten, mutta luonto ei sitten ollenkaan! Ei, vaikka olisi ensimmäinen kesäni omakotitalon ja sen puutarhan omistajana, ja intoa ja energiaa olisi pihahommiin kuin pienessä kylässä!

Koska jotain piti jo tehdä, päätimme aloittaa siitä kurjimmasta ja tylsimmästä hommasta. Nimittäin, meidän saunarakennuksen takana oleva puutarhakaistale (joka käsittää noin 4mx30m alueen) on pahasti viidakoitunut vuoden aikana. Alue on varattu hyötypuutarhakäyttöön, jossa marjapuskat, hedelmäpuut sekä laatikkoviljelmät toisivat herkkuja kesäpäiviimme. Aloitimme kääntämällä maan jyrsimellä, sekä isompien rikkaruohotollojen poistolla. Maan tasauksen jälkeen katekankaan laittaminen, ja kasvilaatikoiden sommittelu.

Kasasimme neljä aikaisempaa, yksittäistä laatikkoa, kahdeksi korkeaksi. Ostimme Biltemasta samoja 80x120 -laatikoita (vain 9,99€!) neljä lisää, jolloin laatikoita tuli yhteensä neljä kun kaksi lavaa laitettiin päällekäin. Huomattavasti mukavempi korkeus kun kaksi laatikkoa päällekkäin. Istutimme persiljaa, tilliä, basilikaa, salaattia, mansikoita, raparperia, herneitä, valkosipuleita sekä minttua. Kaikkien pitäisi olla suht varmoja ja helppoja kasvamaan. Ehkä valkosipulit ovat meidän tämän vuoden villi kortti, mutta elämässä täytyy ottaa riskejä! ;DAlue on valtava, ja vasta 1/4 on siitä saatu ensimmäiseen vaiheeseen. Vielä tulisi kääntää loput maasta, asettaa kangas, sekä istuttaa muutama marjapuska lisää sekä kärrätä hurrrrjat määrät katetta päälle. Paras vaihe on sitten kun alue on saatu siistittyä ja voimme istua odottamaan kasvun ihmettä!

Monissa kodeissa juhlitaan huomenna valmistuvia nuoria. Niin mekin, mutta onneksi toisten kodeissa! Nimittäin tämä Markki on tänä kesänä vielä kaukana paraatikunnosta, mutta kohti sitä mennään vauvan askelin :)

Oikein lämpimästi onnitteluita kaikille koulunsa päättäville sekä valmistuville. Ihania juhlia!

//Our garden has gone wild. Something needs to be done, but things are moving slowly since it is still cold outside...