"Cake Smash" valokuvaus 1-vuotiaalle

Niin vain vauvavuosi hurahti ohitsemme, ja meillä asuu nyt virallisesti taapero! Pienen pieni tuhiseva nyytti, joka nukkui päivittäin vuorotellen meidän kaikkien rinnan päällä päikkärinsä, on nyt energinen vauhtivili, joka viilettää sinne ja tänne, eikä ehdi juuri sylissä oleilla paitsi kirjojen lukemisen ajan <3

Kunhan vain säät sallivat ja aikataulumme natsaavat, meillä on viralliset 1v. kuvaukset ulkosalla, omalla nurtsilla sekä viereisellä biitsillä. Halusin kuitenkin ikuistaa myös itse muutaman kuvan, ihan virallisena 1v. päivänä, sekä tarjota taaperollemme ihka oman oikean syntymäpäiväkakun kermavaahtoineen ja hilloineen!

Tässä vinkiksi ja inspiraatioksi miten toteutin kuvasession taustan sekä koristeet. Helppo toteuttaa, vaatii vain hieman aikaa ja kärsivällisyyttä sommitella ja solmia :)


Päivä oli pilvinen, ja valoa sisällä oli vähän. Pihalla oli liian kylmä (ihana Suomen kesä, voi jessus!) että olisimme voineet ottaa kuvat vaippasilleen. Niinpä siirsin ruokapöydän ja -tuolit ruokailuerkkeristämme pois, ja tein kuvataustan hirsiseinää vasten, johon suuri ikkunamme luo luonnonvaloa.

Vaaleana taustana toimii vanha pöytäliina, joka on päistä pingotettu langalla katossa oleviin koukkuihin. Koukut löytyvät aina ruokailuerkkerin jokaisesta nurkasta, ja niissä on roikkunut jos jonkinlaista koristetta, eri juhlapäivinä. Koukut ovat niin pienet, ettei niitä huomaa, ja siksi ne on ollut helppo jättää kattoon. Koukkuihin sidottiin kiinni myös itse virkattu sininen viiri, sekä Emmas's ja Mama's -kaupasta ostettu tekstiviiri. Koristeeksi lisäsin vielä ilmapalloja sekä paperipallokoristeita. 


Kakun kermavaahto on värjätty sinisellä elintarvikevärillä. Päällimmäisenä valkoinen kermavaahto, keskimmäisenä vaaleaksi värjätty kermavaahto, ja alimpana tummansininen kermavaahto. Pohjana on valmis kakkupohja. Se toimi parhaiten ja helpoiten tässä kuvaussessiossa :)


Tripp Trapin tarjotin on tähän ihan super! Muutenkin arkena aivan loistava, suosittelen! Kannattaa ottaa muutama kuva kynttilän kanssa, sillä sitä ei voi tietenkään taaperon kanssa käyttää...Kuva kakusta kynttilän kanssa on kuitenkin kivan juhlallinen sisällyttää kuvasarjaan.


Saimme aivan ihania kuvia sankarista ja kakun syömisestä! Sankari oli aluksi ihmeissään koko jutusta, leikki ilmapalloilla ja vain nosteli aluksi kakkua ilmaan. Muutaman rohkaisun jälkeen kermavaahto löysi tiensä taaperon suuhun, ja sen jälkeen se oli menoa ;D 

//Cake smash photoshoot for our 1 year old toddler.

2 kommenttia:

 1. Niin kiva valokuvausidea! Meillä on myös 1 v. synttärit kohta ja kuvausideat ovat vähän hakusessa. Teresa S
  http://belleepoquewedding.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Tämän voit helposti toteuttaa kotona. Itse pidän myös paljon pihalla otetuista kuvista, ja niissä saa valonkin onnistumaan paremmin kuin sisätiloissa. Mukavia synttäreitä teille! :)

   Poista