Inspiraatio: Taaperon huoneen sisustus

Tämä päivä tuli eteeni nopeammin kuin ajattelinkaan. Meidän taaperon olisi hyvä saada oma huone.

Poitsu nukkuu edelleen samassa huoneessa meidän kanssamme. Yöt ovat sen verran levottomia vielä, että en kerta kaikkiaan jaksaisi raahautua toiseen huoneeseen keskellä yötä katsomaan mikä on hätänä. Parempi niin että pystyn hieman päätä kohottamalla tarkistamaan tilanteen, tai tarpeen vaatiessa ottamaan ne pari askelta ja peittelemään poispotkitun peiton uudelleen hänen päälleen.

Mutta kaikkien lelujen ei nyt vain tarvitsisi olla samassa tilassa missä muukin perhe oleilee. Leluja meillä on nyt varsinkin 1-vuotissynttäreiden jälkeen jo todella paljon. Kookkaita, kaiken kirjavia, soivia, ja päriseviä. You know. Leluja olisi myös hajauttaa sopivasti sekä ala- että yläkertaan, jolloin koko talo tulisi hyötykäyttöön. Sillä nythän tilanne on ollut se noin vuoden verran, että olemme ainoastaan alakerrassa yhdistetyssä keittiö-olohuone-ruokailu-tilassa. Yläkerran aula on jäänyt vähälle käytölle, samoin kuin yläkerran makuuhuoneet.


Yläkerrassa meillä on kolme makuuhuonetta. Yksi makuuhuone vanhemmille, toinen yhdistetty tytön huone/äidin työhuone ja kolmas yhdistetty vanhemman pojan/isän työhuone. Vanhemmat lapset vierailevat meillä säännöllisesti, joten makuutilat tulisi säilyttää heille mahdollisimman kutsuvina sekä kotoisina. Koska nämä kaksi makuuhuonetta palvelevat arjessa työhuoneina, ovat ne jääneet jotenkin kolkoiksi...


Nyt ajattelimme yhdistää työhuoneet samaan vanhemman pojan makuuhuoneeseen, sekä tehdä tytön huoneesta myös taaperon yläkerran leikkitilan. Tarkoituksena on päästä kolkosta työhuoneesta kotoisan "pesän" tunnelmaan, joka sopii sekä tytölle että taaperolle. Pinterestin mahtava maailma tarjosi tähänkin inspiraationa ihania kuvia, joita olen tähän postaukseenkin nyt liittänyt. Ensimmäinen ajatus on, että pidän valkoisista seinistä, joihin on saatu elävyyttä mustilla tarroilla, jotka on leikattu ympyrän, tähden tai kuvassa näkyvän vesipisaran muotoon. Tämä olisi helppo ja nopea toteuttaa, sekä sopisi huoneen monikäyttöiseen ilmeeseen tekemättä siitä liian "lapsihuonemaista".


Olen ostanut kuvassa näkyvien puutalojen vastaavat mallit kirpparilla jo aikoja sitten. Ne olisi hauska lisätä sisustukseen kaapin perältä pölyyntymästä. Muutenkin puiset sisustustavarat tuovat kivasti lämpöä. Niitä siis lisää!
Pallovalot, säilytyspussukat, vaaleat matot, julisteet sekä muut seinäkoristeet tuovat kerroksellisuutta sekä luovat kotoisuutta. Tällaisia täytyy alkaa metsästämään!Joskus tulevaisuudessa nukkumisjärjestelyt etenevät todennäköisesti niin, että taapero saa huoneen kokonaan itselleen. Olen ihastunut monen muun lailla tähän ns. talosänkyyn, jonka kotiuttaisin meille sitten taaperon huoneeseen. Oletko jo kuullut tästä Seinäjoella sijaitsevasta kahden 13v. pojan yrityksestä, jotka valmistavat tällaisia sänkyjä? Olisi hienoa tilata sänky heiltä, ja tukea näitä kahta aktiivista ja toimeliasta nuorta.


kuvat Pinterest

Tiipii- ja majaleikit ovat varmasti huipussaan parin vuoden päästä. Miten somia pieniä telttoja onkaan nykyään tarjolla. Pakkohan tällainen olisi saada myös :) Ja hei, mistä tuollaisia nallenpäitä saisi tilata, joka kuvissakin vilahti?

Lisää taaperon huoneen sisustusinspiraatiota sekä kaikki ylläolevat kuvat löydät Pinterest -kansiostani "Baby Boy Room"

//Baby toddler room inspiration.

2 kommenttia:

  1. Pakko hehkuttaa, kun oon ollut niin tyytyväinen omiin ratkaisuihin. Meille taapero huoneeseen ostettiin Porin villasta ja peitteestä 120cm futoni lattialle ja siihen vetoketjupäiväpeitto. Siinä on vanhempienkin ollut mukava nukkua tarvittaessa vieressä ja päivisin toimii myös leikki ja riehunta-alustana. Trapetsi, renkaat ja keinu sopii hyvin päälle kiikkumaan. Tarkoitus on hankkia sängynrunko vasta kun sitä aletaan kaivata mutta nyt 3-veen kanssa toimii vielä loistavasti (eikä ollenkaan muuten edes särje silmää). Lattiafoton toimis kivasti yksiin myös tuon talorungon kanssa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teidän 3-vuotiaalla on oikein unelmahuone! Kuulostaa todella kivalle :) Futonista olen myös aina haaveillut. Tuo Porin villa ja peite on itselleni uusi tuttavuus, täytyypä käydä kurkistamassa heidän nettisivuilleen.

      Poista