Vuoden 2017 laattatrendi Terrazzo

Viime vuodet keittiön ja kylpyhuoneiden laattavalinnassa on trendikkäin valinta ollut marmori. Marmorin suosio on myös jatkunut jo piensisustuksen puolelle, ja marmorikuvioisella muovilla on päällystetty myös olohuoneen pöytiä, muistivihkoja sekä kännykän kuoria. Marmori on todellakin ollut suuresti IN.

Nyt sille on kuitenkin löytynyt potentiaalinen syrjäyttäjä, ja uuden trendin tuova; Terrazzo.




Terrazzo on italiaa, ja se tarkoittaa mosaiikkibetonia. Terrazzo on aikoinaan syntynyt siten, kun marmoritehtaan ylijäämäpaloja on sulautettu uudelleen sementtiin. Tänä päivänä terrazzo -laatat ovat laadukkaita ja arvokkaita, ja ne tehdään kuivapuristetekniikalla kestäviksi. Terrazzo materiaalina on myös hurjan monipuolinen, ja marmorikuvioinnin rinnalle on suosituksi nousemassa myös kvartsin ja erityisesti graniitin mosaiikkibetonilaatta.








Terrazzo tuo sisustajille jotain uutta yhdistelemällä vanhaa. Betonin rouheus yhdistettynä marmorin keveyteen ja kauneuteen, saa nyt uuden vaihtoehdon terrazzosta. Materiaali on eläväinen, lämmin, mielenkiintoinen sekä tyylikäs. Sopii mielestäni täydellisesti korostamaan moderneja sekä skandinaavisia koteja luomalla kontrastia sekä uudenlaista "twistiä". 



kuvat Pinterest

Terrazzo on noussut sisustusmessuilla jo trendiasemaan, ja varmasti se löytää pian tiensä myös moniin koteihin. Kuten marmorikin, terrazzoa voi ensin varovaisesti omaan makuun pienempänä annoksena, esimerkiksi maljakon tai tarjottimen muodossa. Terrazzo on vuoden 2017 uusi laattatrendi, sekä varmasti myös tulevien vuosienkin tästä eteenpäin.

Innostutko sinä tästä uudesta trendistä? Jos kyllä, vilkaise lisää inspiraatiokuvia pinterest-kansiostani "Terrazzo".

Itse viehätyin terrazzosta jo pari vuotta sitten uuden kotimme laattavalintoja tehdessä. Muistatko miltä terrazzo näyttää meidän kylpyhuoneessamme? Lähipäivinä tulossa postaus ja kuvia materiaalista meidän kylppärissämme :)

//Trendy terrazzo tiles inspiration. See more pictures here.