interior design - kitchenvaihtoehto 1 (valkoinen ikkuna ruokailuerkkerissä) / kuva: OMAdesign

Keittiöstä haluttiin kalustemainen, hyvin selkeä ja moderni. Paljon säilytystilaa, riittävästi laskutasoa, valoa, avaruutta, ja toimivuutta. Suuri saareke sekä laskutaso ikkunan alla (mahdollisesti jopa allas!) kumpusivat muistoista, eletystä elämästä Jenkeissä. Niin ja valkoinen, of course!

Ruokailuerkkerin kuutiomaisuutta ja selviä värialueita sisustussuunnittelijamme Anna Tuohimaa OMAdesign -yrityksestä halusi toistaa myös keittiössä. Hänen ajatuksena on, että muodostetaan allasalueelle muuten valkoisesta keittiöstä poikkeava musta alue. Musta taso, mustat sivu- ja taustalevyt ja musta pohjalevy yläkomeroiden alapintaan. Musta allas, mustalla hanalla, uppoutuu mustaan kuution, ja täten säilyttää tilan "epäkeittiömäisyyttä".

vaihtoehto 1.1 (musta ikkuna ruokailuerkkerissä) / kuva: OMAdesign

Kodinkoneet integroidaan piiloon (astianpesukone, jääkaappi, pakastin, mikro). Uuni ja liesi sijoitetaan saarekkeeseen. Keittiöön tulee kaappi, johon saadaan sisälle myös arkiset kodinkoneet, mm. kahvinkeitin. Kokonaisuus on siis hyvin kalustemainen, mutta pidän että kaikki koneet ovat poissa katseilta. Kliinisyydestä en pidä, joten keittiön tasot täyttää kauniit koriste- ja käyttöesineet, hedelmäkulhot sekä yrtit ikkunan edessä..

Keittiön ikkunaseinälle tulee riippuvat valaisimet tai varrelliset säädettävät valaisimet. Muuten keittiön valaistus toteutetaan suurelta osin epäsuoralla valaistuksella sekä kattoon upotettavilla led-kohdevalaisimilla. Näillä saadaan hyvin muutettua valaistusta tunnelmaan sopivaksi.

vaihtoehto 2 (mustat seinät ruokailuerkkerissä) / kuva: OMAdesign

Ruokailuerkkeristä tehdään oma kokonaisuutensa, ja sen kuutiomaisuutta korostetaan väreillä, valoilla sekä huonekaluilla. Keittiön saarekkeen perusilme noudattelee keittiötä. Koska säilytystilaa ei ole koskaan liikaa, saarekkeeseen lisätään myös päätyihin säilytystilaa astioille sekä mahdollisesti jopa viinikaappi.

vaihtoehto 3 (voittaja!) / kuva: OMAdesign

- "Loistavaa!" sanoimme me, nähtyämme nämä Annan havainnekuvat. Vaihtoehdot erosivat toisistaan saarekkeen sekä ruokailuerkkerin ikkunan ja seinien värin osalta. Ajatuksia mutusteltuamme päädyimme vaihtoehtoon, jossa ruokailuerkkerin ikkuna on musta ja seinät puun väriset. Muuallahan talossa ikkunat ovat sisäpuolelta valkoiset, mutta tähän ruokailutilaan musta ikkuna sopi kuin nenä päähän. Seinät maalataan talossa valkoisiksi, joten erkkerin kuutiomaisuutta on kiva korostaa eri sävyllä. Pyysimme vielä lopuksi Annaa lisäämään ruokailuerkkeriin istumatilaa.

Näillä tiedoilla ja valinnoilla, alin kuva täten havainnollistaa meidän tulevaa keittiötä! Lisää tietoa ja detaljiikkaa keittiöstä myöhemmin. Myös valaistussuunnitelma ansaitsee oman postauksensa.

Palataan! :)