presenting Markki floor plan - the sauna

kuva: OOPEAA


Sanomattakin on selvää, että sauna on suomalaisille pyhä asia. Sitä se on myös meille. Siellä rentoudutaan päivän päätteeksi, nauretaan niin että lauteet hytkyy, parannetaan mieltä ja maailmaa, ja siellä voi itkutkin itkeä...yksin, kaksin tai ystävien kanssa porukalla. Tai ollaan vain, ja nautitaan saunan ja höyryn hellivästä, puhdistavasta ja parantavasta vaikutuksesta.

Sauna olisi hyvin mahtunut myös taloon itsessään, mutta halusimme korostaa arjen luksusta ja elämyksellisyyttä. Halusimme mökkeillä omassa pihassa. Nauttia rennosta illasta saunan lämpöisissä löylyissä, vilvoitella terassin puolella, ja jatkaa iltaa vielä hämyisessä saunatuvassa. 

Meidän ulkosaunassa materiaalivalintoihin ja valaistukseen tullaan panostamaan. Saunarakennuksen seinistä ja laatoituksesta on tulossa hyvin tummat, joten saunaa korostetaan luonnollisen puun sävyillä. Leveyttä lauteille tulee roimasti, joka takaa mukavan köllöttelyn istuen/maaten saunan lämmössä. Pohdinnassa on kiuas, joka mahdollistaa perinteisen saunomisen mutta myös sisältäisi höyrytoiminnon.

Saunan ja suihkun väliin tulee lasinen seinä, joka tuo avaruutta ja valoisuutta tilaan. Vessa erotetaan seinällä ja omalla ovella muusta suihkutilasta, kuten myös märkätilat ja saunatupa erotetaan ovella.

Saunatuvasta luodaan viihtyisä tila, jossa voi istuskella saunan päälle ja majoittaa vieraat. Huoneesta on muotoutunut myös "man cave", sisältäen kotiteatterin, jääkaapin ja videotykin, mieheni visioissa. Not a big surprise! :D