Matkainspiraatio: Marrakech

Kevääseen ja kesään on vielä matkaa, joten reissujalkaamme alkaa yleensä tässä vaiheessa viimeistään vipattaa. Olemme aktiivisia reissaajia, jotka rakentamisen+raskauden+vauvan takia ovat joutuneet jo liian kauan himmaamaan kaukokaipuuta. Aina tulisi olla seuraava reissu tiedossa, ja nyt ei niin ole. Ajatuksia on monia, kohteita listalta löytyy paljon, ja lukuisia ideoita on pyöritelty. 

Juuri nyt itseäni kiehtoo eksoottinen ja lumoava Marokon Marrakech. Väri-ilottelu harmonisessa ja kiehtovassa ympäristössä on juuri omiaan piristämään ihmismieltä tämän pitkän talven keskellä. Vai mitä olette mieltä näistä kuvista?

kaikki inspiraatiokuvat löydät täältä

Marrakechissa paistaa aurinko ympäri vuoden. Ruoka on monipuolista ja taatusti herkullista. Nähtävyyksiä riittää jo pelkästään kadulla kulkiessa, ja ihmisiä katsellessa. Marrakechin sanotaan olevan yksi helpoimmista ja turvallisimmista Afrikan matkailukohteista. Se on ollut jo kauan suosittu matkailijoiden keskuudessa, ja turisteihin on totuttu. Palvelu on kielitaitoista, ystävällisistä ja sujuvaa.

Kuulostaa tälle mammalle oikein passelilta paikalta! Etenkin kun huolehtiminen ja murehtiminen saavuttivat oman lapsen myötä uudet mittasuhteet, ja entinen reppureissaanvaikkamissäjakoskavain-tyyppi karisi minusta sekunnissa pois. Ehkä eksoottiset paikat saavat vielä odottaa, ja lopulta uskaltaudumme vauvan kanssa vain Tukholmaan. Hui! :D

//Dreaming about holiday to Marrakech.

6 kommenttia:

 1. Olet oikeassa, paikka on satumainen! Kaunis ja eksoottinen. Mutta käytännössä myös muuta. Upeat tuoksut kadulla voivat vaihtua salamannopeasti mädäntyneen lihan ja ulosteen hajuun ja väärässä kojussa syöty ja juotu ravinto kolmen päivän turistiripuliin. Yksityisoppaan kanssa tehty matka vuoristoon sisältää myös kerjäläisten kohtaamisen ja avustamisen. Upea ja puhutteleva paikka siis, mutta ei pelkkää kimalletta ja autuutta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä ja tärkeä pointti! Aivan varmasti on myös sitä karua, todellisempaa puolta, eikä vain turisteille kiillotettua pintaa. Niin kaikissa paikoissa ja maissa, joka on myös hyvä muistaa.

   Poista
 2. Voi täällä on myös ainainen kaukokaipuu, edellisestä matkasta on aivan liikaa aikaa. Tällaisten kuvien katselu ei kyllä paranna tilannetta yhtään, mielenkiintoinen paikka olisi varmasti. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä että meitä matkageenin omaavia on useampia! :)

   Poista
 3. Näyttää mielenkiintoiselta :-)
  Mutta niinhän se on että kolikolla on kääntöpuolensa.
  Matkakuumetta tälläkin suunnalla..tosin kohteena myöskin tavallisempia matkakohteita, mutta aurinkoon hinku kuitenkin.
  Tahtoo vain tämä nyky maailman tilanne olla..hmm jopa pelottava matkustelua ajatellen.
  Mutta eiköhän matkaan uskalla lähteä, kun vaan välttelee tiettyjä kohteita maailmalla :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Matkakuume on kyllä paha sairaus, ei tahdo millään parantua! :) Uutiset maailmalta ovat kyllä karvat nostattavia, ja alan voida pahoin kun ajattelen mitä kaikkea voisi sattua matkan päällä. Lähipiirissäni on kuitenkin koettu ihan kotona ja omalla asuinseudulla pahoja asioita, jotka ovat saaneet minut uskomaan, että missä vain ja koska vain voi jotain sattua. Mutta tottakai, järki käteen. Tiettyä maita, tiettyjä kaupunkeja, tiettyjen kaupunkien alueita kannattaa vältellä. Etenkin pienen lapsen kanssa.

   Poista